28. 2. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Ruský hokejový útočník klubu NHL Washington Capitals Alexander Ovečkin zjavne v zlej nálade zo štvrťfinálovej prehry "zbornej" 3:7 s domácimi Kanaďanmi na ZOH vo Vancouveri vo štvrtok večer pri odchode z miestneho baru zničil kameru pracovníka tlačovej agentúry Ria Novosti. "Podišiel som k nemu s prosbou o rozhovor. Spýtal sa, či chcem, aby mi rozbil optiku, a vzápätí to aj urobil. Udialo sa to v zlomku sekundy. Ovečkin sa uškrnul, mlčky vyšiel na ulicu a vytratil sa. Ja či ľudia naokolo sme sa nezmohli na reakciu," referoval žurnalista Jevgenij Faťkin.
Anglická najvyššia futbalová súťaž Premier League bude mať od budúcej sezóny svoj vlastný globálny televízny kanál, ktorý bude vysielať futbalové spravodajstvo a pamätné zápasy z minulosti. Podľa nemenovaného zdroja z výkonného manažmentu súťaže bude 24-hodinový kanál, ktorý ešte nemá meno, ponúknutý všetkým vysielateľom mimo Veľkej Británie. Prevádzkovať ho bude spoločnosť Premier League Productions, ktorú spravuje liga a TWI. © 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
Úrady Bosny a Hercegoviny (BaH) vydali v piatok Záhrebu Bojana Guduriča, predpokladaného vraha chorvátskeho novinára Iva Pukaniča. Oznámila to chorvátska štátna televízia. O extradíciu Guduriča, ktorý sa začiatkom februára tohto roku dobrovoľne vzdal bosnianskosrbskej polícii v meste Banja Luka, požiadala aj Belehrad. V Srbsku bol totiž Bojan Gudurič odsúdený na štyri roky väzenia za ozbrojenú lúpež. V Záhrebe prebieha už od začiatku februára proces proti šiestim osobám, podozrivým z účasti na vražde šéfa týždenníka Nacional, spáchanej v októbri roku 2008. Pri bombovom útoku na Iva Pukaniča zahynul aj blízky spolupracovník prominentného novinára, Niko Franjič.

Copyright © TASR 2010