1. 3. 2010

Vymaľované. Harabin bude odpúšťať

Vymaľované.
Harabin bude odpúšťať alebo
A teď si vas kúpim šecky...
V januári sme Vám avizovali, že sme avizovali, že " podľa našich úplne neoverených informácií chce britská vydavateľská skupiny Daily Mail and General Trust prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti A&N International Media (do reorganizácie v roku 2008 pôsobiacej pod názvom Northcliffe International) predať spoločnosť Perex alebo len denník Pravdu . Spoločnosť Perex vydáva denník Pravda a spoločnosť Avízo najmä denník Avízo. Skupina vlastní na Slovensku aj internetové portály Pravda.sk, Profesia.sk, Autovia.sk, Birdz.sk. Podľa našich neoverených zdrojov prvé rokovanie z vydavateľstvom Ecopress stroskotalo na vysokej cene. Momentálne je údajne v hre zoskupenie Ing. Jozef Brhel a J&T MEDIA ENTERPRISES, a.s."
Dnes vyšla správa o novom majiteľovi denníka Pravda a Avízo. Stala sa ním neznáma česka spoločnosť Florena, a.s, kde jediným akcionárom je spoločnosť Insfin, a.s. Bratislava, Lamačská cesta 3, 84104 Slovenská republika. Cez predsedíčku predstavensdtva smeruje táto firma priamo ku J&T Private Equity B.V. Weteringschans 26 ,Amsterdam 1017SG, Dá sa len ťažko pohybovať o tom, že Florena , a.s. je skutočným majiteľom , pretože všetky slečny a pani, zapísane v Obchodnom registri sú priamo , či nepriamo naviazané na spleť podivuhodných cyperkých firmičiek a hlavne na Insifin. Pôjde skôr o bieleho koňa, ako v prípade spoločnosti Ibertax alebo Interblue a predovšetkým o flagrantné obídenie krížového vlastníctva. Ale, komu to na Slovensku vadí, však ?
Správu Vám prinášame v pôvodnom znení, bez titulkov.
Škoda, že táto správa nevyšla o mesiac neskôr. Uverili by sme jej zneniu. Hlavne pasáž o tom, že skupina J&T vrámci transakcie získala právo kúpiť od spoločnosti Florena a.s. vydavateľstvo PEREX, a.s.,ale žiadna zo spoločností zainteresovaných v transakcii nie je prepojená na spoločnosť Mac TV,s.r.o., ktorá je na Slovensku prevádzkuje televíziu JOJ; tá pasáž je priam unikátna.
Florena, a.s. získala vydavateľstvá PEREX, a.s.,ktoré je vydavateľom denníka Pravda a Avízo s.r.o., ktoré vydáva viacero inzertných titulov. Spoločnosť Florena vlastnia klienti skupiny J&T, ktorá transakciu sprostredkovala. Predávajúcim je britská mediálna skupina Daily Mail & General Trust, ktorá bola majiteľom oboch spoločností od polovice roka 2006. Kupujúcu stranu pri rokovaniach zastupovala skupina J&T, ktorá v rámci transakcie získala právo kúpiť od spoločnosti Florena a.s. vydavateľstvo PEREX, a.s. Výška kúpnej ceny nebude na základe dohody oboch strán zverejnená. "Keď sme zaregistrovali záujem britských majiteľov predať Pravdu a Avízo, identifikovali sme to ako zaujímavú investičnú príležitosť. V médiách vidíme veľký potenciál. Denník Pravda je na Slovensku najstarším denníkom, navyše po vyčistení trhu v deväťdesiatych rokoch jedným z iba dvoch všeobecných denníkov na domácom trhu a vidíme tu veľký priestor pre rast . To sú silné predpoklady, s ktorými sa dá do budúcna pracovať," vysvetlil dôvody kúpy oboch vydavateľstiev Ivan Jakabovič, jeden zo zakladateľov skupiny J&T. Žiadna zo spoločností zainteresovaných v transakcii nie je prepojená na spoločnosť Mac TV,s.r.o., ktorá je na Slovensku prevádzkuje televíziu JOJ. PEREX, a.s. vydáva na Slovensku najstarší denník Pravda, ktorý vznikol už v roku 1920 ako Pravda chudoby. S predajom okolo 50 tisíc kusov je na Slovensku celkovo štvorkou medzi denníkmi a dvojkou medzi všeobecnými denníkmi. AVÍZO s.r.o. vydáva predovšetkým denník Avízo a niekoľko ďalších inzertných titulov. Skupina J&T sa zameriava na poskytovanie komplexných služieb spojených s privátnym bankovníctvom, správou majetku privátnych klientov a inštitúcií, investičným bankovnictvom a projektovým financováním. Svoje služby rozvíjapredovšetkým na trhoch Českej republiky , Slovenska a Ruskej federácie. Viac na www.jtfg.com.