3. 10. 2011

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Šesť Holanďanov vytvorilo nový neoficiálny svetový "rekord výdrže" pred televíznou obrazovkou. Dokázali len s niekoľkými dovolenými prestávkami pozerať televízor 87 hodín a 43 sekúnd. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA. Program pripravila holandská televízia BNN. Boj o rekord sa začal v naživo vysielanej televíznej šou Last Man Watching o siedmej ráno vo štvrtok. Šesť z pôvodných 55 kandidátov vydržalo pred obrazovkami až do desiatej večer v nedeľu. Jeden z vyčerpaných finalistov získal pri záverečnom kvíze hlavnú cenu a na náklady BNN poletí do "televíznej mekky" - do Los Angeles. Roy Soet dostal cenu, lebo si najlepšie vedel spomenúť, na čo sa za 87 hodín díval. Súťaž sa uskutočnila pri príležitosti 60. výročia začatia televízneho vysielania v Holandsku. Účastníci šou videli programy zo všetkých šiestich desaťročí.
Copyright © TASR 2011

Nórske úrady povolili novinárom navštíviť ostrov Utöja, kde masový vrah Anders Behring Breivik zavraždil 22. júla 69 mladých ľudí. Po hroznej udalosti polícia ostrov nachádzajúci sa 40 km severozápadne od hlavného mesta Nórska uzavrela. Pred streľbou na ostrove Breivik nastražil bombu v aute neďaleko úradu premiéra v centre Osla, pri výbuchu zomrelo osem ľudí. Adrian Pracon, 21-ročný mladý účastník streľby na ostrove, uviedol, že "otvorenie ostrova je dôležité, aby ľudia pochopili, čo sa tam udialo". Ostrov navštívilo v pondelok viac ako 100 novinárov a fotografov. Pred streľbou to bolo populárne rekreačné centrum, ktoré využívala nórska vládna Robotnícka strana.

© 2011, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.