11. 5. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS




Tlačová agentúra Slovenskej republiky sa vlani zbavovala svojho prebytočného a nepotrebného majetku. Podľa informácií zverejnených v Centrálnom registri zmlúv sa agentúre podarilo predať budovu a k nej patriace pozemky v Banskej Bystrici - Sásovej. Budovu a pozemky predala TASR 21. novembra 2011 banskobystrickej spoločnosti Fishmen za 248 500 eur s DPH (z toho DPH 25 133,33 ). Budovu TASR prenajímala prevažne banskobystrickým podnikateľom. Podľa zákona o TASR medzi príjmy tlačovej agentúry patria aj príjmy z predaja a prenájmu majetku tlačovej agentúry. Generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník potvrdil pre agentúru SITA, že sa tak stalo aj v tomto prípade.
Predaju nepotrebného majetku sa opakovane venovala aj Správna rada TASR. Napríklad na rokovaní rady 30. júna a 1. júla 2011 okrem iného odzneli informácie o tom, že TASR opätovne vyhlásila verejné obchodné súťaže na predaj nehnuteľného majetku – konkrétne budovy v Banskej Bystrici, Mýte pod Ďumbierom a v Starom Smokovci. "Keďže ide o staré budovy a ich predaj sa dlhodobo nedarí zrealizovať, bude zložité dosiahnuť zdroje plánované z ich predaja," uvádza sa v zápise z vlaňajšieho rokovania Správnej rady TASR. Obe budovy v Starom Smokovci aj v Mýte pod Ďumbierom potrebujú podľa šéfa TASR Jaroslava Rezníka rekonštrukciu, navyše problémom budovy v Starom Smokovci je, že k nej nepatrí pozemok. TASR ich plánuje opäť ponúknuť na predaj.



© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.