26. 6. 2012

Čaká sa na OSN a NATO

Čaká sa na OSN a NATO



Generálna riaditeľka Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Miloslava Zemková má podporu celosvetového združenia mediálnych odborov. V dnes z Bruselu poslanom liste ju Zemkovej v súvislosti s návrhom mediálneho výboru Národnej rady SR na jej odvolanie z postu šéfky RTVS, vyjadril predseda európskej sekcie celosvetovej odborovej organizácie UNI MEI Global Union (Medzinárodná federácia odborov médií a zábavného priemyslu) Johannes Studinger. Zároveň konštatoval, že odvolávanie generálnej riaditeľky je politickým krokom a môže ohroziť nezávislosť verejnoprávnych médií. Agentúru SITA o tom informoval hovorca RTVS Richard Šümeghy.
"Píšem Vám v mene UNI MEI Global Union a jej 140 pridružených odborových organizácií a zväzov, ktoré reprezentujú vyše 375 000 pracovníkov v oblasti médií a zábavného priemyslu z celého sveta, aby som Vám vyjadril našu podporu," uviedol v liste Studinger. List bol poslaný aj slovenským europoslancom, podpredsedníčke Európskej komisie Viviane Reding a Európskej vysielacej únii (EBU).
Celosvetové odborová organizácia pracovníkov médií a zábavného priemyslu je podľa šéfa jej európskej sekcie znepokojená návrhom na odvolanie Miloslavy Zemkovej z postu generálnej riaditeľky RTVS. Podporuje vyhlásenie slovenského Odborového zväzu masmédií a stotožňuje sa s ich názorom, že ide o politický krok a útok na nezávislosť verejnoprávnych médií. "Spolu s Odborovým zväzom masmédií vyzývame slovenský parlament aby uznal dôležitosť nezávislosti verejnoprávnych médií a odmietol všetky návrhy, ktoré by ju mohli ohroziť," dodal v liste predseda UNI MEI Johannes Studinger.

Viac o UNI Global Union na - http://www.uniglobalunion.org/Apps/uni.nsf/pages/homepageEn.


©2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.