9. 4. 2013

20. výročie existencie Rádia LUMEN

20. výročie existencie Rádia LUMEN






Slovenská katolícka rozhlasová stanica Rádio LUMEN si v týchto dňoch pripomína 20. výročie svojho pôsobenia. Dňa 7. apríla 1993 začalo vysielať Rádio Mária, ktoré sa postupom času etablovalo ako Rádio Lumen. Informuje o tom na svojej stránke Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) v Bratislave.
Na slávnostnom stretnutí, ktoré sa pri tejto príležitosti konalo počas víkendu v Banskej Bystrici, sa zúčastnil bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský, ktorý je zároveň predsedom KBS aj jej Rady pre spoločenské komunikačné prostriedky, a ďalší predstavitelia cirkevného a spoločenského života. Medzi hosťami bol i vedúci slovenskej sekcie Vatikánskeho rozhlasu Jozef Šofranko, bývalí i súčasní pracovníci Rádia Lumen, zástupcovia českého Rádia Proglas a maďarského Rádia sv. Štefana z Egeru, ako aj mnohí priatelia slovenského katolíckeho rádia.
Páter Jozef Šofranko na stretnutí odovzdal generálnemu riaditeľovi jubilujúceho Rádia LUMEN Jurajovi Spuchľákovi medailu od Svätého otca ešte z obdobia pontifikátu Benedikta XVI. za 20-ročnú činnosť tohto média. Súčasťou slávnostného programu bola ďakovná sv. omša, ktorej hlavným celebrantom bol Mons. Stanislav Zvolenský.
Rádio LUMEN v súčasnosti prostredníctvom rozhlasových vĺn pokrýva približne 80 percent územia Slovenska. Okrem toho si záujemcovia môžu prostredníctvom satelitu a internetovej stránky www.lumen.sk naladiť toto rádio aj v zahraničí.
V súčasnosti Rádio LUMEN ponúka široké spektrum relácií, ktoré sú zamerané predovšetkým na náboženské témy, ale v jeho vysielaní nechýbajú ani programy občianskej publicistiky, relácie pre deti a mládež, hudobné relácie a mnohé iné.

Copyright © TASR 2013