12. 4. 2013

Vydavateľa Hospodárskych novín kúpil Babišov Agrofert

Vydavateľa Hospodárskych novín
kúpil Babišov Agrofert
Slovenské vydavateľstvo Ecopress, pod ktoré patria aj Hospodárske noviny, v piatok prejde pod nového majiteľa. Český finančník Zdeněk Bakala totiž vydavateľstvo predal šéfovi skupiny Agrofert Andrejovi Babišovi. Ako ďalej informoval portál lidovky.cz, skupina sa stane stopercentným vlastníkom spomínaného vydavateľstva.
"Hospodárske noviny dlhodobo považujem za kompetentný a dôveryhodný titul na slovenskom mediálnom trhu, a preto som rád, že sa mi vydavateľstvo Ecopress podarí kúpiť," uviedol Babiš v rozhovore pre české Lidové noviny. Presnejšie detaily o transakcii však ani jedna zo zúčastnených strán nekonkretizovala. Podľa portálu lidovky.cz, Ecopress prejde pod Agrofert so všetkými zamestnancami, Babiš dokonca plánuje aj ďalší rast. Zmluvu o predaji obe strany podpíšu v piatok poobede.
Spoločnosť Ecopress na Slovensku vydáva aj mesačníky Investor a Stratégie, časopis Run a tituly Sestra, Diabetik či týždenník Zdravotnícke noviny. Agrofert v ČR od roku 2012 vydáva týždenník 5 + 2 dny.



©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.