19. 6. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


 

Americký novinár Michael Hastings, ktorého článok pre časopis Rolling Stone prispel k predčasnému ukončeniu kariéry vtedajšieho veliteľa amerických jednotiek v Afganistane, zahynul pri dopravnej nehode v Los Angeles.
      Za článok z roku 2010, ktorý ukončil kariéru generála Stanleyho McChrystala, dostal Hasting pred tromi rokmi prestížnu Cenu Georgea Polka.
      Úrady, ani polícia zatiaľ Hastingsovu smrť nepotvrdili, keďže je ešte potrebná identifikácia telesných pozostatkov z pondelkovej nehody. Úmrtie 33-ročného novinára však potvrdil šéfredaktor internetového denníka BuzzFeed.
      Hastings v roku 2010 strávil v Afganistane po boku generála McChrystala takmer mesiac. Armádne velenie dalo na to súhlas zrejme v nádeji, že pozitívny článok by u mladých ľudí prebudil záujem o armádu a kariéru v nej. Hasting však hlavne od generálových pobočníkov začul veľa kritiky na adresu prezidenta USA Baracka Obamu a váhavého postoja a nejednotnosti vlády v záležitostiach týkajúcich sa Afganistanu.
      Kvôli článku sa potom musel McChrystal osobne dostaviť do Washingtonu a počas rozhovoru s Obamom, ktorý sa uskutočnil medzi štyrmi očami, ponúkol svoju rezignáciu. Obama jeho rozhodnutie akceptoval.
      Hastings po "hviezdnom článku" naďalej prispieval do magazínu Rolling Stone a pre portál BuzzFeed, písal o vojnách v Afganistane a Iraku a jeho články sa objavovali aj na stránkach magazínov GQ a Newsweek.

 Copyright © TASR 2013

 


Americký herec Charlie Sheen prinútil producentov seriálu Anger Management (2012), aby vyhodili predstaviteľku Kate Wales Selmu Blair. Ako informoval portál TMZ.com, nahnevali ho jej sťažnosti týkajúce sa jeho pracovnej morálky. Keď sa o nich dozvedel, údajne okamžite kontaktoval producentov a vyhlásil, že ak bude na pľaci Blair, on nebude nakrúcať. Spoločnosť Lionsgate následne zverejnila oficiálne vyhlásenie o herečkinom odchode zo sitkomu. "Potvrdzujeme, že Selma Blair sa nevráti do Anger Management a prajeme jej všetko najlepšie," uviedla. TMZ tiež tvrdí, že Sheen chce poslať ponuku Mile Kunis, ktorú by rád obsadil do desiatich epizód, pričom za každú by dostala milión dolárov (v prepočte približne 750-tisíc eur). Seriál Anger Management je inšpirovaný snímkou Kurz sebaovládania z roku 2003. Sheen v ňom hrá terapeuta v kurze sebaovládania, ktorý svojimi neobvyklými metódami spôsobuje chaos v životoch svojich pacientov.
Zatiaľ najväčší úspech Sheenovi prinieslo účinkovanie v seriáli Dva a pol chlapa (2003), v ktorom hral sukničkára a starého mládenca Charlieho Harpera. V čase nakrúcania bol najlepšie plateným televíznym hercom na svete a za svoj výkon získal štyri nominácie na cenu Emmy a dve na Zlatý Glóbus. Vyhodili ho však po medializovanom spore, v ktorom verbálne napadol tvorcov seriálu. V sitkome ho nahradil herec Ashton Kutcher. Sheen, vlastným menom Carlos Irwin Estévez, si okrem toho zahral aj v snímkach ako Čata (1986), Wall Street (1987), Mladé pušky (1988), Prvá liga (1989), Horúce strely (1991), Horúce strely 2 (1993), Traja mušketieri (1993), V koži Johna Malkovicha (1999), Scary Movie 3 (2003), Scary Movie 4 (2006), Wall Street: Peniaze nikdy nespia (2010) či Scary Movie 5 (2013). Selma Blair je známa z účinkovania vo filmoch Veľmi nebezpečné známosti (1999), Hellboy (2004), Dohoda (2005) či Hellboy 2: Zlatá armáda (2008).

 

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.