22. 6. 2013

Art Film Fest News

Art Film Fest News






Po dvadsiatich ročníkoch medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest sa organizátori festivalu zamysleli, do akej miery sú schopní reflektovať slovenskú národnú kinematografiu. Počas slávnostného otvorenia 21. Ročníka festivalu to povedal jeho viceprezident Petr Hledík.
"Koľko je takých slovenských hercov, ktorých herecké kvality muselo verifikovať publikum v iných krajinách a my ho nepoznáme. Spomeniem Barboru Bobulovú, to aký je cenený v Českej republike herec Martin Huba, to aké filmy nakrútil Juraj Herz, to všetko by sme si mali pripomenúť na tomto ročníku," povedal pre TASR Hledík.
Ako dodal, i preto, že tento rok oslavuje polstoročnicu filmový ústav, i preto, že po vlaňajšom jubilejnom ročníku si organizátori potrebujú "odfúknuť", rozhodli sa tento rok väčšiu pozornosť venovať osobnostiam slovenskej kinematografie.
Počas  slávnostného otvorenia festivalu v Posádkovom klube armády v Trenčíne si prevzali sklenenú repliku ocenenia Hercova misia Martin Huba a za Júliusa Satinského jeho dcéra Lucia. Zlatou kamerou dnes organizátori ocenili režiséra Juraja Herza.
Tohtoročný Art Film Fest prinesie počas šiestich dní (21. – 26. 6.) snímky z najprestížnejších zahraničných festivalov, najnovšie filmy z dielní slávnych režisérskych mien, novinky domácich tvorcov aj pozoruhodné kinematografické diela zo vzdialených kontinentov. Organizátormi festivalu sú nezisková organizácia Art Film, agentúra Forza, spoluorganizátormi sú mestá Trenčína Trenčianske Teplice a Kúpele Trenčianske Teplice.

Copyright © TASR 2013