4. 11. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Anglický filmár Joe Cornish, známy vďaka svojmu debutu Attack the Block (2011), údajne rokuje so spoločnosťou Paramount Pictures o režírovaní tretej časti reštartu kultovej série Star Trek. Informoval o tom portál Deadline, podľa ktorého je Cornish pre Paramount prvou voľbou pri nahradzovaní J. J. Abramsa. Ten sa svojej pozície vzdal pre nakrúcanie pripravovaných Star Wars, avšak na projekte sa bude naďalej podieľať ako producent. Abrams sa prednedávnom nechal tiež počuť, že sledovať iného režiséra pri nakrúcaní Star Treku bude mať zrejme trpkú príchuť. Produkcia Star Treku 3 by mala začať v lete 2014.
Reboot série má zatiaľ dve časti, pričom prvá si na konto pripísala takmer 386 miliónov dolárov. Druhá časť s podtitulom Do temnoty dorazila do slovenských kín v júni tohto roka. O scenár snímky v réžii J. J. Abramsa sa postarali Roberto Orci, Alex Kurtzman a Damon Lindelof. Svoje úlohy z filmu, ktorý legendárne sci-fi v roku 2009 preniesol do nového tisícročia, si zopakovali Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock), Karl Urban (Bones), Zoe Saldana (Uhura), Anton Yelchin (Chekov), Simon Pegg (Scotty) a John Cho (Hikaru Sulu). Hlavného zloducha stvárnil Benedict Cumberbatch.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.