11. 6. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Mladým ľuďom nerobí problém stráviť na sociálnej sieti Facebook ani štyri hodiny denne. Vyplynulo to z výsledkov štúdie Millennials+, ktorú na vzorke 1500 respondentov vo veku 12-26 rokov urobila agentúra TNS Slovakia.
"Najčastejšie sú mladí ľudia na Facebooku, ktorý denne navštevuje až 81 percent z nich," uviedla Vladimíra Bunčáková z TNS Slovakia. Páči sa im, že tam môžu zdieľať obsahy, komentovať príspevky, písať statusy, ukladať fotografie, organizovať skupiny, hrať hry, spoznávať nových ľudí i četovať s kamarátmi. Menej mladí navštevujú Twitter (15 %) a Instagram (9 %).
Tretina respondentov si denne okrem Facebooku otvorí aj Google a štvrtina Gmail. Ďaleko za prvou trojkou, pod hranicou 10 percent, sú slovenské weby ako pokec, azet, centrum či sme.
Prieskum ukázal, že dotykové displeje sú pre mládež samozrejmosťou. V súčasnosti vlastní smartfón 78 percent opýtaných a štvrtina uvažuje o jeho kúpe v budúcnosti. Na ústupe sú klasické tlačidlové mobilné telefóny, ktoré má už len tretina opýtaných. Podľa prieskumu o ich kúpe už neuvažuje prakticky nikto.
Notebooky vlastnia takmer tri štvrtiny mladých ľudí. Tablet má v súčasnosti každý piaty respondent a rovnako asi pätina si ho už čoskoro plánuje kúpiť.
Zber dát sa uskutočnil v októbri a novembri 2013 prostredníctvom internetu.

Copyright © TASR 2014