11. 9. 2014

RTVS NEWS

RTVS NEWS

Už v sobotu 13. septembra o 07.19 h odvysiela Rádio Slovensko premiéru nového formátu Čo sa stalo... s Robom Rothom. Robo Roth pre poslucháčov pripraví tri otázky z našej histórie. Vyberie vždy také udalosti, na ktorých bude môcť ukázať svoje herecké majstrovstvo. V prvom vydaní Čo sa stalo sa napríklad dozviete niečo zo života známeho anglického kráľa, ocitnete sa v renesančnej Florencii, kde sa po prvý raz predstaví jedno z najznámejších výtvarných diel a Robo Roth vám predstaví aj krátku ukážku zo svetoznámej divadelnej hry od mladého francúzskeho spisovateľa. Program bude pravidelne doplnený súťažou o hodnotné ceny. Súťažné otázky budú zverejnené vždy v sobotu ráno na stránke http://slovensko.rtvs.sk a tiež na Facebooku Rádia Slovensko http://www.facebook.com/radioslovensko.
V nedeľu krátko po 11.00 h odvysiela premiéru už avizovanej novej šou Spojky s moderátorkou Adelou Banášovou.
V prvom vydaní relácie Adela privíta Evu Šuňovú - astronomičku, ktorá momentálne pôsobí vo výskumnom centre na Havaji. Program sa bude v dvojtýždňovej periodicite striedať s reláciou Dvojbodky Pavla Danišoviča a Milana Lasicu.
Novou posilou Rádia Slovensko sa od septembra stáva známy rozhlasový moderátor a spíker Dodo Kuriľák. Osloviť Doda Kuriľáka bola prirodzená reakcia verejnoprávneho rádia na zmeny na rozhlasovom trhu a od pondelka do piatka bude v Rádiu Slovensko moderovať popoludňajšie vysielanie. "Teší nás, že Dodo našu ponuku prijal a posilní tím moderátorov Rádia Slovensko. Dlhodobo ho vnímame ako kvalitného a stabilného rozhlasového spíkra, ktorý bude kompatibilný s ďalším smerovaním Rádia Slovensko," povedal k príchodu Doda Kuriľáka riaditeľ Sekcie programových služieb Slovenského rozhlasu Vincent Štofaník. "Rádio Slovensko som uprednostnil pred komerčnými vodami a teším sa z tohto rozhodnutia. Zároveň si vážim, že sa RTVS rozhodla prizvať ma do svojho tímu," dodal k svojmu prestupu Dodo Kuriľák.