12. 9. 2014

Zomrel Joachim Fuchsberger

Zomrel Joachim Fuchsberger


Veľká osobnosť nemeckého šoubiznisu, obľúbený herec a dlhoročný moderátor, vždy skromný a usmiaty Joachim Fuchsberger zomrel dnes doma v Grünwalde neďaleko Mníchova vo veku 87 rokov. Informáciu priniesli nemecké médiá s odvolaním sa na pozostalých.
Napriek tomu, že svojho času talentovaný, sympatický herec spolupracoval s takými kráskami ako Romy Schneiderová, Senta Bergerová či Marianne Holdová, bola jeho vernosť manželke neohrozená. Oboch zasiahla v roku 2010 strata milovaného syna, ktorú sa pokúšali prekonať. O tri roky, v lete 2013 postihla umelca po troch infarktoch myokardu v poradí druhá mozgová príhoda, ktorá ďalej skomplikovala jeho život. Napriek tomu však zostal večným optimistom. V tomto roku bola však "páru snov", ktorého život nikdy nesprevádzali žiadne aféry alebo škandály, definitívne odopretá blížiaca sa oslava 60. výročia sobáša-diamantovej svadby, ku ktorej už 2. decembra 2014 nedôjde.
Rodák zo Stuttgartu sa zaskvel vo viacerých filmových adaptáciách kriminálnych príbehov Edgara Wallaca vrátane snímok, ktoré svojho času uviedli aj v bývalom Československu (Mŕtve oči Londýna, Hostinec na Temži a ďalšie). Jeho filmografia, ale aj divadelné a televízne kreácie, sú dôkazom mimoriadne širokého umeleckého záberu.
Zosnulý bol okrem iného laureátom Nemeckej televíznej ceny, ako aj ocenení Bambi a Zlatá kamera za celoživotné dielo.

Copyright © TASR 2014