7. 10. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Na televízne obrazovky sa v roku 2016 vráti kultový americký seriál Mestečko Twin Peaks o záhadnej vražde milej a obľúbenej Laury Palmerovej. Oznámil to dnes televízny kanál Showtime, ktorý bude seriál vysielať. V 90. rokoch minulého storočia lákal divákov po celom svete a tvorcom Davidovi Lynchovi a Markovi Frostovi priniesol chválu kritikov, pripomenula agentúra Reuters.
Dej seriálu Mestečko Twin Peaks, ktorý sa vysielal dve sezóny v rokoch 1990 a 1991 na televízii ABC, sa zameriaval na agenta FBI vyšetrujúceho vraždu miestnej krásky vo fiktívnom malom meste Twin Peaks, ukrytom v zalesnených horách.
"Tajomný a zvláštny svet mestečka Twin Peaks nás opäť opantáva. Sme veľmi vzrušení. Nech je les s vami," uviedli vo vyhlásení Lynch a Frost.
Lynch bude režírovať všetkých deväť epizód. Spolu s Frostom napíše scenár novej série a produkovať ju budú taktiež spoločne.
Nová, na deväť dielov obmedzená séria bude zasadená do súčasnosti a bude ponúkať "dlho očakávané odpovede", uviedla v oznámení televízia Showtime, ktorú vlastní americká spoločnosť CBS.
Výroba série sa začne v roku 2015, ale nie je známe, či sa vráti pôvodné herecké obsadenie.

Copyright © TASR 2014


Spoločnosť Turner Broadcasting, ktorá prevádzkuje spravodajskú televíziu CNN a kanály TNT a Cartoon Network, prepustí desať percent svojich zamestnancov, čo predstavuje 1 475 pracovných miest. Informovala o tom v pondelok samotná firma, ktorá v súčasnosti zamestnáva na plný úväzok celosvetovo približne 14 tisíc ľudí. Zníženie počtu pracovných miest sa týka všetkých úrovní naprieč spoločnosťou, dodala firma vo vyhlásení. Tento krok je súčasťou väčšej reštrukturalizácie v rámci materskej spoločnosti Time Warner.
Skupina Time Warner je pod tlakom, aby zlepšila svoje hospodárske výsledky po tom, ako sa spoločnosť Twenty-First Century Fox, ktorá patrí Rupertovi Murdochovi, rozhodla stiahnuť ponuku na odkúpenie Time Warner. Firma Twenty-First Century Fox ponúkala za Time Warner 80 mld. USD. Murdoch uviedol, že predstavitelia Time Warner odmietli o prevzatí rokovať. Tiež poukázal na pokles akcií spoločnosti Fox.
Time Warner Inc má podiel v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

Spoločnosť Facebook uzavrela v pondelok kúpu spoločnosti WhatsApp, ktorá vyvinula aplikáciu pre bezplatné zasielanie správ prostredníctvom mobilných telefónov. Finálna suma, ktorú spoločnosť Facebook zaplatila, sa zvýšila o tri miliardy dolárov na zhruba 22 mld. USD. Dôvodom vyššej konečnej ceny je nárast cien akcií spoločnosti Facebook.
Zakladateľ spoločnosti WhatsApp Jan Koum dostane počas štyroch rokov takmer dve miliardy dolárov vo forme akcií. Spoločnosť Facebook zaplatila 4,59 mld. USD v hotovosti a pridala 178 mil. akcií. Jan Koum bude pracovať vo vedení spoločnosti Facebook.
Európska komisia minulý týždeň povolila internetovej spoločnosti Facebook prevziať WhatsApp. V desaťročnej histórii Facebooku ide o doteraz najväčšiu transakciu. Komisia uviedla, že navrhovaná akvizícia podľa jej názoru nepoškodí hospodársku súťaž. Americké úrady dohodu schválili ešte v apríli s tým, že spoločnosť WhatsApp ostane pri svojich súčasných princípoch ochrany súkromia a osobné údaje užívateľov sa tak nevyužijú na cielenú reklamu.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.