10. 10. 2014

RTVS a 642-tisíc divákov

RTVS a 642-tisíc divákov

Včerajšie víťazstvo Slovenska nad Španielskom v kvalifikácii na futbalové Majstrovstvá Európy sledovalo na obrazovkách Jednotky v priemere až 642-tisíc divákov (podiel na trhu 31,0%), v druhom polčase prenos sledovalo až 685-tisíc divákov (trhový podiel 35,9%). Druhý polčas včerajšieho zápasu tak prekonal sledovanosť jednotlivých polčasov finálového zápasu svetového šampionátu v Brazílii. Po včerajšej skvelej výhre seniorskej reprezentácie RTVS odvysiela ďalší kvalifikačný zápas proti Bielorusku v nedeľu 12. októbra o 20:20 na Jednotke.
Diváci neprídu ani o záverečné vystúpenie slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov v kvalifikácii na Majstrovstvá Európy 2015. V utorok 14. októbra o 15:45 hod. Dvojka odvysiela priamy prenos z Reggio Emilia z odvetného súboja baráže ME 2015 Taliansko – Slovensko (výkop je o 16:00).
Mladému výberu trénera Ivana Galáda sa podarilo vyhrať v predchádzajúcej časti kvalifikácie skupinu pred Holandskom, Škótskom, Gruzínskom a Luxemburskom a proti Taliansku, pätnásobnému majstrovi Európy v tejto vekovej kategórii, naša „dvadsaťjednotka“ zabojuje o účasť na záverečnom turnaji, na ktorom sa okrem domáceho Česka predstaví už len ďalších sedem elitných európskych výberov.
„V doterajšej histórii sa naši mladí reprezentanti prebojovali na finálový turnaj len raz – pred 15 rokmi postúpili cez Rusko na ME 2000, ktoré sa organizovali na Slovensku. Všetci im budeme držať palce a veríme, že v dnešnom prvom zápase v Zlatých Moravciach dosiahnu výsledok, ktorý im pred odvetou v Taliansku ponechá šancu hrať nielen na ME 2015, ale aj na futbalovom turnaji Hier XXXI. Olympiády v Riu de Janeiro 2016,“ povedal k dôležitému kvalifikačnému zápasu šéf športovej redakcie RTVS Marcel Merčiak.