10. 11. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 


Americká spoločnosť Time Warner Inc by mohla mať záujem o odkúpenie austrálskej spoločnosti Ten Network Holdings Ltd za približne 680 mil. austrálskych dolárov (AUD). Informovali o tom v pondelok austrálske noviny Australian Financial Review (AFR). Minulý týždeň spoločnosť Ten Network oznámila, že sa obrátila na spoločnosť Citigroup, aby zhodnotila "potenciálne strategické možnosti“ spoločnosti.
Podľa AFR zaslalo vedenie Time Warner spoločnosti Citigroup list datovaný na 6. októbra, v ktorom ponúka za jednu akciu spoločnosti Ten Network 25 centov. Táto ponuka má otvoriť cestu k ďalším rokovaniam. Spoločnosť Time Warner odmietla situáciu komentovať, známe nie je ani stanovisko spoločností Ten Network a Citigroup.
Time Warner Inc má podiel v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že sa touto transakciou stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

 


Americký herec a spevák Macaulay Culkin sa sériou fotografií na Instagrame a sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vyjadril k víkendovým falošným správam o jeho smrti. Spolu so spoluhráčmi z kapely The Pizza Underground zverejnil viacero vtipných fotografií, ktoré dokazujú, že je nažive. Na jednej z nich pózuje usmiaty Culkin so slnečnými okuliarmi a fľašou ovocného nápoja v ruke. "Sme na turné, hlupáci," napísali k obrázku. Na ďalšej jeden zo spoluhráčov pridržiava "bezvládneho" Culkina, čím odkazujú na film Víkend u Bernieho (1989), v ktorom dvaja kolegovia predstierajú, že ich mŕtvy šéf je stále nažive.
Macaulay Culkin bol v rokoch 1990 až 1994 najlepšie plateným detským hercom na svete. Srdcia divákov a diváčok si získal v roku 1990 stvárnením Kevina McCallistera v kinohite Sám doma (1990), ktorý mu vyniesol nomináciu na Zlatý glóbus. Chlapčeka, ktorý trávi Vianoce bez rodiny, si zahral znovu o dva roky neskôr v pokračovaní filmu s názvom Sám doma 2: Stratený v New Yorku (1992). Medzitým sa predstavil aj po boku Dana Aykroyda a Jamie Lee Curtis vo filme Moja prvá láska (1991). V roku 1993 stvárnil psychicky labilného a žiarlivého Henryho Evansa vo filme Dobrý synček. O rok neskôr sa vrátil k postave opusteného syna, ktorý bojuje s hlúpymi zločincami, v snímke Sám doma a bohatý (1994). V tom istom roku sa do slovenských kín dostalo aj rodinné fantasy Strážca kníh (1994), v ktorom si zahral Richa Taylera. Práve postavy v detských a rodinných komédiách ho udržali na vlne ako úspešného mainstreamového detského herca. S miliónovým kontom a rozvedenými rodičmi však mladík v štrnástich rokoch celému svetu oznámil, že odchádza do hereckého dôchodku. Ako 17-ročný sa 21. júna 1998 zosobášil s broadwayskou herečkou Rachel Miner, ktorá mala v tom čase tiež iba 17 rokov. Rozviedli sa 5. augusta 2000. V rokoch 2002 - 2010 randil s herečkou Milou Kunis. K herectvu sa ešte niekoľkokrát vrátil, no bez výraznejšieho úspechu.
 

Americký scenárista Aaron Sorkin sa už nechce venovať televíznym projektom. Päťdesiattriročný rodák z New Yorku to uviedol v rozhovore pre americký denník Los Angeles Times s tým, že jeho posledným seriálom je Newsroom (2012), ktorého tretia a záverečná séria odštartovala v USA v nedeľu 9. novembra.
"Poznám to známe 'nikdy nehovor nikdy', ale som si naozaj istý, že pre televíziu napíšem už len posledné tri epizódy," uviedol. Scenárista má na konte aj seriály Štúdio šport (1998 - 2000), Západné krídlo (1999 - 2006) a Studio 60 on the Sunset Strip (2006 - 2007). "Milujem každú minútu, ktorú som strávil prácou pre televíziu. Mal som však oveľa viac pádov než úspechov," dodal držiteľ šiestich televíznych cien Primetime Emmy.
Aaron Sorkin pracoval tiež na scenároch snímok Zopár správnych chlapov (1992), V moci posadnutosti (1993), Americký prezident (1995) či Súkromná vojna pána Wilsona (2007). Na konte má množstvo cien. Scenár k filmu Sociálna sieť (2010) mu vyniesol Writers Guild of America Award, Zlatý glóbus, cenu BAFTA aj Oscara, na ktorého ho nominovali tiež vďaka snímke Moneyball (2011). V súčasnosti pracuje na filme o zosnulom spoluzakladateľovi a bývalom šéfovi firmy Apple Steveovi Jobsovi.

 
©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez