20. 12. 2014

Huba roka

Huba roka

Najlepšie komunikujúcim politikom roka je podľa výsledkov novinárskej ankety Huba roka prezident Andrej Kiska. Komunikačnú anticenu, Muchotrávku roka 2014, pridelili novinári bývalému šéfovi Národnej rady SR Pavlovi Paškovi (Smer-SD). Anketu organizujú agentúry Vrtieť psom a Made in Media.
"Chcel by som sa poďakovať kolegom a priateľom, ktorí mi pomáhali a radili v komunikácii pred prezidentskými voľbami a rovnako aj po tom, ako som sa stal prezidentom. Beriem to ako ocenenie kolektívu," reagoval prezident Kiska.
Striebornú hubu získal minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a Bronzovú hubu poslanec parlamentu a podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý. Kaliňák, Beblavý i Paška obhájili svoje pozície z vlaňajšej ankety. Vlaňajší víťaz, premiér Robert Fico (Smer-SD), skončil na piatom mieste, keď ho predbehol aj nový predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD).
Do hlasovania sa zapojilo 33 novinárov, píšucich o politike a spoločnosti, z takmer všetkých celoštátnych médií. Spoluorganizátor súťaže, agentúra Vrtieť psom, sa podieľal na prezidentskej kampani Andreja Kisku.
TASR informovala Zuzana Tichá zo spoločnosti Made in Media.

Copyright © TASR 2014