21. 12. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Čínsky štátny denník Global Times kritizoval Spojené štáty za komédiu Šialené interview, ktorá zosmiešňuje severokórejského vodcu Kim Čong-una.
"Bez ohľadu na to, ako sa americká spoločnosť pozerá na Severnú Kóreu a Kim Čong-una, Kim je stále vodcom krajiny. Zlomyseľné zosmiešňovanie Kima je len výsledkom nezmyselnej kultúrnej arogancie," citoval dnes spravodajský server Sputnik denník Global Times.
Čínsky denník taktiež napísal, že Spojené štáty by mali prejaviť viac úcty voči iným krajinám. "Mali by prejaviť slušné správanie namiesto prílišnej agresivity. Americké elity by nemali len rozprávať ako džentlmeni, ale mali by sa tak aj správať," uviedol denník.
Podľa medializovaných informácií sa spoločnosť Sony Pictures rozhodla zrušiť premiéru snímky o atentáte na severokórejského lídra. Stalo sa tak po hackerskom útoku skupiny Strážcovia mieru na počítačové siete spoločnosti. Skupina zároveň pohrozila útokmi na všetky americké kiná, ktoré by film premietali.
Americký Federálny vyšetrovací úrad (FBI) v piatok oznámil, že má dôkaz o účasti Severnej Kórey na hackerskom útoku. Severná Kórea však obvinenie odmietla.

Copyright © TASR 2014


Nemecká spoločnosť Deutsche Telekom predbežne rokuje s vydavateľstvom Axel Springer o predaji portálu T-Online. Informoval o tom týždenník WirtschaftsWoche, pričom sa odvolal na firemné zdroje. Pod jednou strechou by sa tak ocitol najväčší a tretí najväčší nemecký spravodajský portál v Nemecku. T-Online zaznamenal v novembri 314 mil. zobrazení, portál Bild.de ich zaznamenal 295 miliónov. Týždenník uviedol, že firma Deutsche Telekom sa zatiaľ nerozhodla, či predá všetky časti T-Online, alebo si ponechá službu poskytujúcu elektronickú poštu. Deutsche Telekom a ani Axel Springer situáciu nekomentovali.
Spoločnosť Ringier Axel Springer Slovakia, a. s. je najväčší multimediálny vydavateľský dom na Slovensku. Vydáva najčítanejší denník Nový Čas. Vo svojom portfóliu má aj týždenníky Nový Čas Nedeľa, Nový Čas pre ženy a Život a mesačníky Nový Čas Krížovky, Nový Čas Bývanie, Eva, Madam Eva, Geo a Auto Bild. Ringier Axel Springer Slovakia je od roku 2010 súčasťou novovzniknutej mediálnej skupiny Ringier Axel Springer Media AG, v ktorej vlastnia po 50 % akcií Axel Springer SE a Ringier AG.
Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.