29. 1. 2016

R. PROCHÁZKA: Vyzývam R. Fica na priamy súboj pred kamerami RTVS

R. PROCHÁZKA:
Vyzývam R. Fica na priamy súboj pred kamerami RTVS 

 Predseda #Siete Radoslav Procházka dnes na mimoriadnom brífingu v Žiline vyzval premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na priamy súboj pred televíznymi kamerami Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).
      "Za uplynulý rok a pol od vzniku #Siete sa predsedovi vládnej strany darí vyhýbať priamej televíznej alebo rozhlasovej diskusii. My sme to rok a pol relatívne trpezlivo znášali. Ale dnes, približne 30 dní pred voľbami, to už považujeme za neudržateľné. A nenachádzame jediný legitímny dôvod, aby sa predseda vládnej strany takémuto duelu aj ďalej vyhýbal," povedal Procházka.
      #Sieť zároveň vyzvala RTVS, aby ako verejnoprávny vysielateľ vytvoril na diskusiu priestor. "#Sieť od vzniku pred rokom a pol nedostala príležitosť na to, aby jej predseda diskutoval s predsedom vlády, hoci je po celý čas preferenčne najsilnejším opozičným subjektom. Zato však premiér len na pôde RTVS sedemkrát diskutoval s predsedom Mostu, sedemkrát s predsedom KDH a jedenkrát s predsedami SDKÚ a SNS, nehovoriac o jeho 16 samodebatách," uviedla hovorkyňa #Siete Karolína Ducká.
      Doplnila, že #Sieť odmieta aj aktuálne pozvanie do rozhlasovej relácie Sobotné dialógy, pretože nemieni svojou účasťou vytvárať alibi pre postup rozporný s poslaním RTVS. "Účasť predsedu #Siete v akejkoľvek inej zostave by znamenala, že túto situáciu vnímame ako prirodzenú. Vnímame ju ako škodlivú, obmedzujúcu právo občanov Slovenskej republiky na plnohodnotné informácie a ignorujúcu základný pôdorys aktuálnej politickej situácie," dodala Ducká.
 
Copyright © TASR 2015