29. 2. 2016

TA3 NEWS

TA3 NEWS

V nedeľu 28. februára 2016 sa na TA3, v relácii V politike, odohrala jedinečná a zaujímavá predvolebná diskusia, ktorá sa začala už o 10.45 h a skončila o 13.30 h. V dvoch častiach po sebe diskutovali s moderátorom Petrom Bielikom desiati lídri najsilnejších politických strán, ktorí sa uchádzajú o priazeň voličov v nadchádzajúcich voľbách do NR SR 2016.
V prvej časti relácie boli hosťami Robert Fico (Smer–SD), Béla Bugár (Most-Híd), Ján Figeľ (KDH), Radoslav Procházka (#Sieť) a Andrej Danko (SNS). V druhej časti debata pokračovala s predstaviteľmi strán, ktoré sa v prieskumoch verejnej mienky pohybujú na ďalších pozíciách, a to Igor Matovič (OĽaNO–NOVA), Richard Sulík (SaS), József Berényi (SMK), Boris Kollár (Sme rodina) a Pavol Frešo (SDKÚ–DS).
Hostia diskutovali o témach ako Bezpečnosť SR a EÚ, Ekonomika a hospodársky rast, Podnikanie a zamestnanosť, Školstvo a zdravotníctvo, Vízia a budúcnosť.
Televízia TA3 odvysielala rozhodujúcu politickú debatu z historickej budovy Národnej rady na Župnom námestí v Bratislave, z najväčšieho a najelegantnejšieho štúdia, ktoré bolo navrhnuté pre túto výnimočnú príležitosť. Zároveň išlo o jeden z najväčších televíznych prenosov v histórii TA3.
Spomínanú debatu odvysielanú zo špeciálneho štúdia, ale aj ostatné programy TA3 si v nedeľu pozrelo 1.420.000 ľudí. Denný share televízie bol 4,4 %.
Nedeľnú reláciu V politike videlo 649.000 divákov (rating 238.000). Share 12+ bol 18,5 %, čo televízii TA3 prinieslo prvé miesto na slovenskom televíznom trhu. Rovnako bola jednotkou aj v ostatných skupinách, a to v skupine 18+ so sharom 19,9 %, VŠ vzdelaní 27,4 % a v skupine manažéri s VŠ vzdelaním 28,9 %.
Spolu si reláciu V politike (v premiére a v repríze) pozrelo 943.000 divákov.

*Poznámka: Uvedené čísla pochádzajú z elektronického merania televízií formou peoplemetrov (zdroj: PMT/TNS.sk).