13. 4. 2016

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Medzinárodná bezpečnostná konferencia GLOBSEC prináša do Košíc sériu verejných debát GLOBSEC City Talks. Ako informovala Renáta Bzdilová z Katedry politológie FF UPJŠ v Košiciach, 14. apríla budú v priestoroch Kasárne/Kulturpark zaujímavá debata
Stretne sa skupina vojnových reportérov, ktorí zažili ozbrojené konflikty na vlastnej koži. Medzi nimi bude aj Laura Kasinof, ktorá pokrývala protivládne protesty v Jemene, napísala o nich knihu a pravidelne prispieva do BBC, New York Times alebo The Economist. Účastníci budú hľadať odpovede na otázky Ako vyzerá vojna zblízka? Dá sa vždy rozlíšiť, kto je dobrý a kto zlý?
Košické GLOBSEC City Talks sa konajú v spolupráci s Katedrou politológie Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika, občianskym združením Res Publica a mestom Košice. "City Talks sa v Košiciach konajú už druhý raz. Sme nadšení z toho, že ľudia na celom Slovensku majú záujem o kvalitné debaty so skutočnými odborníkmi,“ hovorí Róbert Vass, zakladateľ konferencie GLOBSEC, ktorej jedenásty ročník sa koná od 15. do 17. apríla v
GLOBSEC si za desať rokov existencie vybudoval medzinárodné renomé a dnes patrí k najvýznamnejším bezpečnostným konferenciám na svete, kde svetoví politici a diplomati riešia najpálčivejšie problémy globálnej bezpečnosti.
Cyklus debát GLOBSEC City Talks prináša tieto témy širokému publiku a dáva mu možnosť stretnúť sa s uznávanými odborníkmi. Diskutérmi, ktorých budú môcť účastníci stretnúť v Košiciach, budú významní predstavitelia politickej, diplomatickej i novinárskej komunity, no tiež odborníci z prestížnych univerzít či think-thankov.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.