27. 10. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
 

Do americkej spoločnosti Thomson Reuters nastúpil na pozíciu šéfa oddelenia pre informačnú bezpečnosť Tim McKnight. Európska aliancia tlačových agentúr (EANA) o tom informovala v stanovisku zaslanom agentúre TASR.
McKnight prešiel do agentúry Reuters od amerického priemyselného gigantu General Electric (GE), kde viedol oddelenie kybernetickej bezpečnosti, napísal americký denník Wall Street Journal.
Sídlom nového šéfa informačnej bezpečnosti v Thomson Reuters bude spočiatku Filadelfia, očakáva sa však, že "bude dosť cestovať v súlade s naším globálnym dosahom", povedal hovorca Reutersu.
McKnight odštartoval svoju kariéru v službách amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Ako osobitný agent viedol vyšetrovanie pre Národné centrum na ochranu infraštruktúry.

Copyright © TASR 2016

Spoločnosť Twitter Inc, ktorá prevádzkuje rovnomennú mikroblogovaciu sociálnu sieť, sa chystá globálne zrušiť asi 9 percent pracovných pozícií. Zdá sa totiž, že sa jej nedarí nájsť záujemcu, ktorý by ju kúpil, pričom prichádza o peniaze. Firma Twitter však očakáva, že reštrukturalizácia pracovnej sily pre ňu bude znamenať náklady v sume 10 až 20 mil. USD. V súčasnosti má Twitter približne 3 860 zamestnancov.
Firme sa nedarí vzhľadom na konkurenciu takých spoločností, ako sú Facebook, Snapchat a Instagram. Od konca roku 2014 do júna tohto roka Twitter získal iba 15 mil. užívateľov a ich celkový počet zvýšil na 313 miliónov. Počas rovnakého obdobia Facebook získal 319 mil. užívateľov a ich celkový počet stúpol na 1,7 miliardy.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.