10. 1. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Holandský novinár, ktorý z miesta havárie letu MH17 na východe Ukrajiny priviezol objavené kusy trosiek, obvinil holandskú políciu, že sa voči nemu správala zbytočne "hrubo", keď mu zhabala jeho fotoaparát a počítačové vybavenie.
Novinára Michela Spekkersa vypočúvali policajti v sobotu po pristátí na amsterdamskom letisku Schiphol. Polícia tvrdí, že za pomoci kamaráta, ktorému dal svoju tašku, sa pokúsil prepašovať do Holandska nájdené kusy trosiek. Boli medzi nimi aj úlomky kostí, ktoré by mohli byť pozostatkami obetí pádu lietadla zostreleného v júli 2014, uviedol spravodajský server DutchNews.nl.
Spekkers v rozhovore pre televíznu stanicu Omroep Brabant naopak upozornil, že dobrovoľne súhlasil s odovzdaním všetkých kusov nájdených trosiek, nie však zvukových súborov, ktoré by mohli byť použité na identifikáciu jeho zdrojov.
"Požiadali ma, aby som ich odovzdal konzulátu v Moskve, ale radšej som to chcel urobiť v Holandsku, aby som mal istotu, že skončia v správnych rukách," vysvetlil novinár. Dodal, že na letisku bol odvedený na výsluch, ktorý sa skončil tým, že polícia mu odobrala nielen prinesené vzorky, ale aj jeho fotografický materiál a vybavenie, notebooky a mobilné telefóny.
Spekkers počas dvojtýždňovej návštevy Ruska a Ukrajiny navštívil miesto dopadu zostreleného lietadla a tvrdí, že na poliach je ešte stále dosť kusov trosiek a ľudských kostí. On sám ako dôkaz svojho tvrdenia pozbieral niekoľko vzoriek, ktoré sa rozhodol vziať so sebou do Holandska. Tamojšia štátna prokuratúra v tejto súvislosti oznámila, že nemá v úmysle Spekkersa stíhať.
Spekkers sa medzitým ospravedlnil za svoju správu na Twitteri, v ktorej sa pri návrate z Ukrajiny pýtal svojich známych, čo má urobiť s nájdenými troskami. Príbuzní obetí havárie letu MH17 obvinili novinára z neúcty.
"Ak by našiel možné ľudské pozostatky, tie by mali byť odovzdané miestnym úradom, a nie prevážané v taške na odpadky," upozornil predseda Nadácie Vliegramp MH17 Evert van Zijtveld.

Copyright © TASR 2016

V júni tohto roku začne vychádzať kórejská verzia spoločenského časopisu Playboy, ktorý v Spojených štátoch vychádza nepretržite od roku 1953.
Majiteľ časopisu spoločnosť Playboy Enterprises, podpísala zmluvu s firmou Kaya Kedia Corporation, ktorá už v Kórei vydáva lifestylové časopisy Marie Claire a Esquire.
"Sme radi, že môžeme predstaviť jedinečný obsah časopisu Playboy, ktorý je pútavý a inšpiratívny," uviedol generálny riaditeľ Kaya Media Kim Jong-čul.
Americkú verziu časopisu začal pred 63 rokmi vydávať Hugh Hefner a Playboy sa čoskoro stal jedným z najuznávanejších časopisom pre pánov na svete. Vlani v marci však časopis v úsilí prispôsobiť sa súčasným trendom prešiel obsahovými úpravami a v jeho jednotlivých číslach sa prestali objavovať ženské akty.

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Za korupciu súvisiace s predajom zámku Českého rozhlasu v Přerove nad Labem dostali bývalý minister kultúry J.Balvín, niekdajší námestník generálneho riaditeľa Českého rozhlasu M.Koliandr a podnikateľ J.Hnilica desaťmesačnú podmienku. Každý má zaplatiť tiež peňažný trest 240.000 Sk. Rozhodol o tom neprávomocne Obvodný súd pre Prahu 2.

Zdroj : ČT TXT