13. 1. 2017

MO SR: Relácia Plná poľná sa po šiestich rokoch vracia do vysielania rozhlasu

MO SR:
Relácia Plná poľná sa po šiestich rokoch vracia do vysielania rozhlasu


V minulosti obľúbená rozhlasová relácia Plná poľná sa po šiestich rokoch vracia do programovej štruktúry rozhlasového vysielania. Už tento piatok 13. januára 2017 v čase od 21.05 h do 21.35 h si na Rádiu Regina budú mať možnosť poslucháči vypočuť zaujímavé informácie o činnosti rezortu obrany a ozbrojených síl.
Minister obrany Peter Gajdoš je presvedčený, že relácia získa medzi poslucháčmi minimálne rovnakú obľúbenosť ako mala v minulosti. „V relácii Plná poľná sa široká verejnosť dozvie množstvo informácií zo života vojakov, ako aj o činnosti jednotlivých zložiek rezortu obrany. Otázky obrany a bezpečnosti sa týkajú každého občana. Pevne verím, že relácia zaujme aj mladú generáciu, ktorá sa bude môcť dozvedieť viac napríklad o projekte dobrovoľnej vojenskej prípravy, ktorá je pre nás jedným z kľúčových projektov,“ povedal.
Plná poľná má ambíciu sa po šiestich rokoch opäť uchádzať o priazeň poslucháčov rôznych vekových kategórií. Verejnoprávny rozhlas, tak ako mu to ukladá aj príslušný zákon, bude vytvárať priestor na sprostredkovanie informácií o širokospektrálnej činnosti rezortu ministerstva obrany a ozbrojených síl v oblasti zabezpečenia obrany Slovenskej republiky, jej suverenity a územnej celistvosti, či o prijatých opatreniach v oblasti domáceho krízového manažmentu. Relácia Plná poľná bude mať aj reprízu, a to každú sobotu od 23.30 h.
Do vysielania jednotlivých relácií budú zaradené pravidelné rubriky o výcviku našich vojakov, o ich nasadení doma a v zahraničí. Priestor dostanú aj diskusné relácie k aktuálnym témam, niektoré rubriky sa budú venovať bohatej vojenskej histórii. Plná poľná bude informovať aj o výnimočných činoch príslušníkov rezortu obrany, bude sa snažiť o rozvoj vlastenectva a branného povedomia občanov. Zároveň bude poskytovať aktuálne informácie pre všetkých, ktorí budú mať záujem o službu profesionálneho vojaka, alebo sa budú chcieť zapojiť do projektu dobrovoľnej vojenskej prípravy a aktívnych záloh.