25. 5. 2017

MEDIA NEWS

 MEDIA NEWS

Americká herečka Vera Farmiga sa predstaví v pripravovanej antológii Philip K. Dick's Electric Dreams. Projekt bude mať desať epizód, pričom každá z nich prinesie samostatný dramatický príbeh. Štyridsaťtriročná herečka sa predstaví v epizóde s názvom Kill All Others, pričom o jej scenár a réžiu sa postará Dee Rees. Farmiga stvárni političku, ktorá vystúpi so šokujúcim prejavom povzbudzujúcim k násiliu. Následne na pouličnej lampe visí obesený, zjavne zavraždený, muž a okoloidúci ho nevysvetliteľne ignorujú. Keď sa jeden človek odváži o situáciu zaujímať, okamžite sa stáva terčom. V epizóde sa po jej boku predstavia aj Mel Rodriguez, Jason Mitchell, Glenn Morshower a Sarah Brown.
Séria vznikne na motívy poviedok sci-fi autora Philipa K. Dicka a zahrajú si v nej aj Anna Paquin, Terrence Howard, Greg Kinnear, Steve Buscemi, Timothy Spall, Jack Reynor, Benedict Wong, Geraldine Chaplin, Mireille Enos, Jack Gore a Bryan Cranston. Posledný menovaný je zároveň jedným z výkonných producentov. Projekt vzniká pod hlavičkou spoločností Amazon, Sony Pictures Television a televízie Channel 4. Ďalším scenáristom a výkonným producentom série je Michael Dinner, pričom ako výkonní producenti sa pod antológiu podpíšu aj Ronald D. Moore, James Degus, Kalen Egan, Christopher Tricarico, Maril Davis, Lila Rawlings, Marigo Kehoe, Kate DiMento, David Kanter, Matt DeRoss a tiež autorova dcéra Isa Dick Hackett. O scenáre sa postarajú aj Tony Grisoni, Jack Thorne, Matthew Graham, David Farr, Dee Rees a Travis Beacham.
Podľa diel autora, ktorý zomrel 2. marca 1982 vo veku 53 rokov, už nakrútili napríklad filmy Blade Runner (1982), Total Recall (1990, 2012), Screamers: Hlasy z podzemia (1995), Impostor: Živá zbraň (2001), Minority Report (2002), Výplata (2003), A Scanner Darkly (2006), Next (2007), Správcovia osudu (2011) či seriál The Man in the High Castle (2015).
Vera Farmiga debutovala na filmovom plátne v roku 1998 v snímke Poprava. Nasledovali úlohy vo filmoch ako Jeseň v New Yorku (2000), Mandžuský kandidát (2004), Anjeli s oceľovým hlasom (2004), Na druhej strane (2006), Chlapec v pruhovanom pyžame (2008), Zdrojový kód (2011), V zajatí démonov (2013), Middletonská romanca (2013), Sudca (2014) alebo V zajatí démonov 2 (2016). V roku 2010 si vyslúžila nomináciu na Oscara za herecký výkon vo vedľajšej úlohe dramédie Lietam v tom (2009). Zahrala si aj v mysterióznom seriáli Batesov motel (2013 - 2017), pričom stvárnenie Normy Bates jej vynieslo jednu nomináciu na Primetime Emmy.



Americká herečka Elisabeth Moss si zahrá v limitovanom seriáli Fever, ktorý bude adaptáciou rovnomenného románu od Mary Beth Keane. Tridsaťštyriročná rodáčka z Los Angeles sa na projekte, ktorý vznikne v spolupráci televízie BBC America a spoločnosti Annapurna Television, bude podieľať aj ako výkonná producentka. Okrem toho je tiež držiteľkou práv na spomínanú knihu.
Fever prinesie príbeh Mary Mallon, známej ako Týfusová Mary. Žena, ktorá žila na začiatku 20. storočia v New Yorku, bola prvou bezpríznakovou nosičkou brušného týfusu v USA. "Teším sa na to, ako vyrozprávam príbeh jednej z najviac neslávne známych žien v Amerike, Týfusovej Mary. Ženy, ktorej skutočný príbeh zatiaľ nikto nerozpovedal. Bola prisťahovalkyňou v New Yorku na prelome storočia, v čase veľkých zmien a pokroku v Amerike. Bola neuveriteľne jedinečná, tvrdohlavá, ambiciózna a až do konca svojho života, ktorého posledné dni strávila uväznená na ostrove neďaleko Bronxu, odmietala, že by urobila niečo zlé. Je neuveriteľne komplikovaná - niečo čo, zdá sa, rada hrám," uviedla herečka o svojom novom projekte. O jeho réžiu sa postará Phil Morrison, zatiaľ čo scenár napíše Robin Veith. Obaja menovaní budú spolu s Moss, Sue Naegle a Megan Ellison aj výkonnými producentmi.
Elisabeth Moss je známa najmä ako Peggy Olson z dramatického seriálu Mad Men, v ktorom účinkovala v rokoch 2007 - 2015. Vďaka stvárneniu asistentky a neskôr copywriterky v reklamnej agentúre si vyslúžila šesť nominácií na Primetime Emmy a jednu na Zlatý glóbus. Ten získala v roku 2014 za stvárnenie Robin v miniseriáli Top of the Lake (2013). Okrem toho účinkovala napríklad v snímkach Narušenie (1999), Kdekoľvek, len nie tu (1999), Heart of America (2002), Nezvestné (2003), Dostaň ho tam! (2010), The One I Love (2014), Kráľovná Zeme (2015) alebo High-Rise (2015). Aktuálne účinkuje v seriáli Príbeh služobníčky (2017).
                   
                                                                                                                                                       
Americká playmate Dani Mathers bude musieť 30 dní odstraňovať grafity v Los Angeles. Súd udelil 30-ročnej herečke trest za zverejnenie fotografie, na ktorej zachytila okrem seba, ako si prekrýva rukou ústa, aj nahú 71-ročnú ženu v šatni fitnes centra, pričom k záberu pridala aj zosmiešňujúci komentár.
Mathers predtým vyhlásila, že príspevok chcela použiť na súkromné účely, no nešťastnou náhodou ho zverejnila. "Moja klientka sa z hĺbky srdca ospravedlňuje. Nikdy si nemyslela, že sa to stane a nechcela nikomu ublížiť," uviedol jej právny zástupca Thomas Mesereau. Playmate roka 2015, ktorá v období 2005 až 2013 účinkovala v seriáli Bohatí a pekní (1987), dostala tiež trojročnú podmienku a zákaz fotografovať nahých ľudí bez ich povolenia.


©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané