4. 5. 2017

Vyhlásenie k prípadu ďalších zmeniek bývalého riaditeľa TV Markíza

Vyhlásenie k prípadu ďalších zmeniek


 bývalého riaditeľa TV Markíza

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je znepokojená z návratu spôsobov, ktoré vládli na Slovensku za éry Vladimíra Mečiara, keď pochybní podnikatelia a kriminálne živly vyliezali z podsvetia a operovali aj vo verejnom priestore.
      "Sme znepokojení s postupom Okresného súdu Bratislava V v prípade objavenia sa ďalších zmeniek, ktoré mal v minulosti vystaviť bývalý generálny riaditeľ Televízie Markíza Pavol Rusko," uviedol tímlíder SaS pre spravodlivosť Alojz Baránik.
      Okolnosti, za akých tri zo štyroch podaní dostal jeden a ten istý sudca, liberáli nepovažujú za náhodu. Existuje tak podozrenie, že konanie o právoplatnosti zmeniek, ktoré podľa medializovaných informácií podal kontroverzný podnikateľ Marián Kočner prostredníctvom svojej firmy Správa a inkaso, je vopred rozhodnuté.
      "Táto záležitosť vrhá veľmi zlé svetlo na Slovenskú republiku z hľadiska stability a predvídateľnosti právneho prostredia z pohľadu investorov a len potvrdzuje názory širokej verejnosti, že právo na spravodlivý proces existuje u nás len na papieri, lebo v skutočnosti hlavné slovo v súdnych sporoch majú peniaze, styky a korupcia," povedal predseda SaS Richard Sulík.
      Strana SaS žiada ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú, aby sa zaoberala týmto ďalším kostlivcom, ktorý vypadol zo skrine podnikateľa Kočnera, a svoju pozornosť zamerala na pomery, aké vládnu na Okresnom súde Bratislava V.