27. 6. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Daniela Hantuchová je zranená a aktuálne bez tenisu, ale nuda jej nehrozí. Niekdajšia svetová päťka je dnes až vo štvrtej stovke rebríčka WTA a pomaly myslí na kariéru po kariére. Zrejme sa však bude naďalej spájať s tenisom a možno prácou pre veľké svetové turnaje.

"Už ma oslovilo veľa turnajov v zahraničí. Asi najlukratívnejším je Havaj, kde sa koná nový WTA turnaj (najbližšie bude 20.- 26. novembra 2017 - pozn.red.). Ponúkli mi pozíciu riaditeľky. Myslím si, že po organizačnej stránke by ma to veľmi bavilo. Vždy som bola taký typ, že som veci rada manažovala. Takisto prišli aj ponuky z Indian Wells, keďže ide o obrovský turnaj a s organizátormi mám dlhodobo výborné vzťahy. Musím sa rozhodnúť, ale ten Havaj neznie najhoršie,“ povedala Hantuchová v rozhovore pre Nový Čas.

Tridsaťštyriročná popradská rodáčka Hantuchová splnila sľub a prišla svojou prítomnosťou podporiť mužský turnaj Poprad-Tatry Challenger Tour 2017, ktorý sa v uplynulom týždni konal na popradskej antuke. Okrem toho, že v sobotu odovzdala trofeje víťazom, na piatkovom galavečere v Tatranskej Lomnici nechala vydražiť jednu zo svojich rakiet. Suma 5000 eur putovala nielen na podporu popradských tenisových talentov, ale aj na pomoc rodine tragicky zosnulého horského nosiča Martina Hurajta, ktorý zahynul pri záchrane turistu vo Vysokých Tatrách. Nový majiteľ rakety dostal aj bonus navyše, hodinu tenisového tréningu s Danielou Hantuchovou. "Bola som veľmi milo prekvapená, akú to celé vrátane charitatívnej dražby malo úroveň. Keď mám možnosť sem prísť a ešte aj pomôcť, neváham ani sekundu. Rada som ten bonus k tomu pridala, lebo pod Tatry sa veľmi rada vraciam. Nájsť si čas na tú hodinu na kurte bude asi zložitejšie, ale určite to vyjde,“ naznačila Hantuchová.

Bývalú hráčku Top Ten a víťazku 9 turnajov vo dvojhre na hlavnom okruhu WTA sužuje únavová zlomenina rebra a sama vraví, že momentálne nemôže hrať ani trénovať. Chystá sa však o pár dní na svoje obľúbené miesto do Wimbledonu, no v inej pozícii, než bola v minulosti zvyknutá. Štvrťfinalistka z londýnskej trávy spred 12 rokov sa posadí za mikrofón a bude komentovať zápasy. "Bude to pre americkú televíziu Fox Sports. Spoluprácu mi navrhli pred pár mesiacmi. Pôvodne chceli, aby som komentovala celý turnaj, ale potvrdila som im prvý týždeň. Predsa len, sedieť a pozerať zápasy a nehrať v nich... Neviem, či ma to nebude ťahať na dvorce. Určite sa však na to teším, bude to niečo nové. Vždy som sa o tom veľa bavila či už s Darenom Cahillom alebo Johnom McEnroem,“ skonštatovala Hantuchová.

Na otázku, ako to vyzerá s jej únavovou zlomeninou rebra, odpovedala: "Sama neviem, pretože to trvá dlhšie, ako som si myslela. Vôbec nemôžem hrať a trénovať. Je to nepríjemné zranenie v tom, že človek musí byť opatrný a nesmie dĺžku rehabilitácie nijako urýchliť.Som si vedomá, že s takýmto zranením sa netreba zahrávať. Nielen pre tenis, ale celkovo v súvislosti s mojim bežným životom mimo dvorcov. Som v tom veľmi opatrná a počúvam rady doktorov. Ešte neviem, kedy budem môcť hrať," dodala Daniela Hantuchová pre Nový Čas.


©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) dnes ultimatívne vyzvala prevádzkovateľa četovacej služby Telegram Pavla Durova, aby sprístupnil zašifrované údaje. Zdôvodnila to tým, že službu využívajú teroristi, uviedla agentúra DPA.
"Členovia medzinárodných teroristických organizácií na území Ruskej federácie používajú najčastejšie Telegram," píše sa v stanovisku FSB.
Vyšetrovanie aprílového bombového útoku v patrohradskom metre, ktorý si vyžiadal 16 obetí, podľa FSB ukázalo, že samovražedný atentátnik, jeho komplici a ďalšie osoby v zahraničí komunikovali práve cez službu Telegram.
Šéf Federálnej služby pre dohľad v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor) Andrej Žarov už minulý týždeň pohrozil Durovovi, že ak požadované údaje nesprístupní, Telegram bude zablokovaný.
Durov však odmieta ustúpiť. "Ak chcete terorizmus poraziť blokádami, musíte zablokovať celý internet," napísal dnes Durov na ruskej sociálnej sieti VKontakte. Dodal, že šifrovanie v súčasnosti už nie je záležitosťou prevádzkovateľa služby, ale jednotlivých používateľov.
Službu Telegram využíva okolo 100 miliónov ľudí. Pavel Durov s bratom Nikolajom založil v roku 2006 tiež spomínanú službu VKontakte, ktorá sa o osem rokov neskôr dostala pod kontrolu prokremeľského oligarchu uzbeckého pôvodu Ališera Usmanova.


Európska komisia plánuje v rámci protimonopolného konania proti Google pri vyhľadávaní obchodov uložiť rekordnú pokutu. Podľa Financial Times hrozí internetovému gigantovi pokuta vyše jednej miliardy eur, o ktorej má komisia rozhodnúť v stredu 28. júna. Agentúra DPA však dodáva, že do úvahy pripadá aj neskorší termín.
      EK na základe sťažností konkurentov vytýka Google, že pri vyhľadávaní obchodov uprednostňuje vlastné služby, a tým znevýhodňuje konkurentov. Google naproti tomu tvrdí, že argumentácia Bruselu je z faktického, právneho aj ekonomického hľadiska nesprávna. Navyše EK podľa neho nezohľadňuje úlohu najväčšieho svetového online predajcu Amazon.
      Google tak čelí hrozbe pokuty vo výške až 10 % jeho ročných globálnych tržieb. Alphabet, materský koncern Google, vlani zinkasoval zhruba 90 miliárd USD (80,55 miliardy eur) a jeho internetová dcéra má na týchto tržbách najväčší podiel.



Zuhoľnatené telesné pozostatky, ktoré sa našli na západe Mexika, patria novinárovi Salvadorovi Adamemu. Toho v polovici mája uniesli neznámi muži. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie mexickej prokuratúry.
      Adame bol riaditeľom a majiteľom miestnej televíznej stanice 6TV. K jeho únosu došlo 18. mája, keď ho neznámi ozbrojenci v meste Nueva Italia v štáte Michoacán násilím posadili do auta a odviezli na neznáme miesto.
      Prokurátor zo štátu Michoacán José Martín Godoy uviedol, že telesné pozostatky neznámej osoby sa našli v polovici júna a následné testa DNA potvrdili, že patrili Adamemu.
      Podľa Godoya bol Adame zavraždený na pokyn vodcu miestnej zločineckej skupiny, známeho pod prezývkou "El Chano" Peňa, a to údajne pre "osobné nezhody", ktoré medzi oboma mužmi vládli.
      Od začiatku tohto roka zabili v Mexiku celkovo už siedmich novinárov. Podľa Výboru na ochranu novinárov (VON) bolo od roku 1992 v tejto krajine usmrtených pri výkone svojho povolania najmenej 40 novinárov a ďalších 50 novinárov zomrelo v tom istom období za bližšie nevyjasnených okolností.

Copyright TASR ©2017

Český reportér Radan Šprongl, ktorý bol na konci mája zatknutý v Thajsku, sa môže vrátiť domov. Vojnový reportér mal pri sebe nepriestrelnú vestu a prilbu,čo je v Thajsku trestné. minister Lubomír Zaorálek (ČSSD) považuje vyriešenie prípadu za úspech českej diplomacie.


Zdroj: ČT TXT