29. 6. 2017

Zem spieva pod holým nebom vo Východnej

Zem spieva pod holým nebom 


vo Východnej

Veľkolepá originálna televízna šou RTVS, ktorá ctí tradície predkov, vyzdvihuje krásu, pestrosť a hodnotu folklóru i slovenskej krajiny sa spojila s najväčším folklórnym festivalom Východná. Vo štvrtok 29.6. 2017 sa na Veľkej scéne amfiteátra predstavia tí najlepší z úspešnej folklórnej šou RTVS Zem spieva.
 
Úspešná televízna šou Zem spieva svojím názvom aj ideovo nadväzuje na kultový umelecký dokument Karola Plicku, ktorý už v roku 1933 predstavil svetu slovenský folklór neopakovateľným spôsobom. Zem spieva vznikla s ambíciou predstaviť čo najširšej verejnosti krásu slovenského folklóru – ľudového tanca, spevu a hudby a pootvoriť tak dvere do folklórneho diania, ktoré je na Slovensku stále živé.  


Podarilo sa na krátky okamih skrotiť živel, ktorý svojím temperamentom otvára ľudom srdcia a skrze storočia si zachováva svoju slovenskú tvár. Vďaka skoro 2000 účinkujúcim, ktorí v lete 2016 prišli na kasting do Múzea slovenskej dediny v Martine, sme preniesli energiu, vášeň, dravosť, lásku, nehu do sŕdc televíznych divákov. Počas desiatich večerov sledovalo Slovensko tých najlepších, ktorých odborná porota a neskôr aj televízni diváci posunuli z kola na kolo do finále.
10 atraktívnych, nezabudnuteľných vystúpení, 10 emotívnych vrcholov finálového večera sa predstaví ešte raz, pod holým nebom vo Východnej. Program pripravený v spolupráci s RTVS sa začne o siedmej večer 29. 6. 2017 špeciálnym spomienkovým zostrihom veľkolepej folklórnej šou Zem spieva, pokračovať bude premiérovým koncertom slovenskej world music skupiny Banda s tanečnou školou, pod vedením odborných porotcov a vyvrcholí vystúpením televíznych finalistov pod holým nebom.
Prenos z amfiteátra vo Východnej prinesie RTVS exkluzívne naživo na Dvojke, 29.6.2017 o 21.00.