5. 10. 2018

Hovorca roka 2018

Hovorca roka 2018

Najlepším hovorcom v kategórii štátna správa a štátny sektor sa v roku 2018 stal Roman Krpelan, ktorý je riaditeľom komunikačného oddelenia Kancelárie prezidenta SR. V kategórií privátny a komerčný sektor zvíťazil PR a tlačový hovorca spoločnosti Lidl Tomáš Bezák a v kategórií samospráva a neziskový sektor triumfovala hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Jana Holéciová. Najlepších víťazov vyhlásili v piatok večer v Bratislave.
"Tento rok porota v spolupráci s partnerom Slovakia online analyzovala výstupy a pôsobenie viac ako 110 hovorcov v rôznych sektoroch. Víťazi boli ocenení za mimoriadne kvalitnú prácu na pozícii komunikátorov svojich organizácií. A taktiež za vynikajúce komunikačné zručnosti, odbornosť v oblasti aj etické správanie, ktoré má byť neoddeliteľnou súčasťou práce hovorcu," uviedol predseda Asociácie hovorcov Slovenska (AHS) Vladimír Machalík. Porota sa rozhodla v tomto ročníku neudeliť ocenenie TOP Hovorca roka.
Porota sa však rozhodla udeliť mimo štatút súťaže Mimoriadne uznanie poroty Veronike Brunckovej, Karolíne Farskej a Jurajovi Šeligovi z iniciatívy Za slušné Slovensko. Podľa Machalíka sa dokázali stať hlasmi časti spoločnosti. Uznanie získali za mobilizáciu občanov a za zvládnutú komunikačnú kampaň.
Deväťčlenná porota sa skladala z odborníkov na komunikáciu z oblasti médií a redakcií, hovorcov, PR i akademického sektora. Organizátori sa rozhodli aj tento rok darovať výťažok z tomboly neziskovej organizácii tentoraz Nadácii detského kardiocentra.

Copyright ©TASR 2018