4. 10. 2018

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS




Americký denník The Washington Post sa obáva o svojho prispievateľa( Jamal Khashoggi), ktorý zmizol po tom, ako išiel na saudskoarabský konzulát v Istanbule. Noviny v stredu informovali, že sa im nedarí kontaktovať sa s mužom, ktorý je kritikom saudskoarabského korunného princa Muhammada bin Salmána a žije v dobrovoľnom exile v USA. "Bolo by nespravodlivé a poburujúce, ak by ho zadržali pre jeho prácu novinára a komentátora," uviedol Eli Lopez z The Washington Post. Zástupcovia Saudskej Arábie zatiaľ nereagovali na výzvu agentúry Associated Press, ktorá ich požiadala o vyjadrenie k situácii.


Stredopoliar anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Paul Pogba v ostatných týždňoch otvorene kritizoval výkony svojho tímu a dočkal sa odvetného opatrenia zo strany vedenia. Najprv ho kouč José Mourinho zbavil postu kapitána a teraz dostal zákaz vyjadrovať sa pred médiami. "Červení diabli" prežívajú výsledkovú krízu a francúzsky reprezentant sa po nedávnej domácej ligovej remíze s Wolverhamptonom Wanderers vyjadril, že United by mali najmä na domácom štadióne hrať ofenzívnejšie.
Dvadsaťpäťročný aktuálny majster sveta po utorkovom domácom stretnutí Ligy majstrov proti Valencii (0:0) Pogba síce prišiel medzi novinárov, no oznámil im, že nemôže nič povedať. "Mám zákaz vyjadrovať sa do médií," povedal. Neskôr však na twitteri uverejnil svoju fotku s komentárom: "United, bojujme ďalej." O vyhrotenom vzájomnom vzťahu medzi Pogbom a Mourinhom sa hovorí už približne dva mesiace. Na pokoji v tíme United nepridávajú ani výsledky z posledných zápasov.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Na juhu Mexika zastrelili v stredu novinára Sergia Martíneza Gonzáleza, ktorý viedol noviny Enfoque v meste Cacahoatán v štáte Chiapas.
Martínez s manželkou raňajkovali v miestnej reštaurácii, keď na nich spustili paľbu dve osoby na motocykli. Manželka utrpela pri útoku zranenia, informoval denník El Heraldo de Chiapas.
Úrady vyšetrujú, či vražda súvisí s Martínezovou novinárskou činnosťou.
Mexiko patrí medzi najnebezpečnejšie krajiny pre novinárov. V tomto roku bolo zatiaľ v krajine zabitých približne 10 žurnalistov, pripomína agentúra DPA.

Copyright © TASR 2018