29. 5. 2019

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS



Séria edukačných článkov, videí a rozhovory s odborníkmi sú súčasťou projektu propacientsky orientovanej komunikácie, ktorú na svojich sociálnych sieťach spúšťa Národný ústav detských chorôb (NÚDCH). Projektom chce ústav terapeuticky pôsobiť na negatívne faktory, ktoré ovplyvňujú detského pacienta vstupom na pôdu nemocnice.
Rovnako veľkú záťaž prežívajú podľa ústavu aj rodičia. "Rodičom detí chceme prinášať relevantné a najmä odborné informácie, ktoré sa týkajú zdravia ich detí. Súčasná doba však vyžaduje aj zmenu vnímania informácie, preto budeme pripravovať aj rôzne edukačné videá, videopomôcky pre deti, aby pobyt v našej nemocnici bol pre ne čo najmenej zaťažujúci," uviedol generálny riaditeľ NÚDCH Ladislav Kužela.
Ako informovala Zuzana Čižmáriková z NÚDCH, najnovšie video má premiéru v sobotu (1. 6.) na sociálnom profile ústavu. Odborníci vysvetlia, ako postupovať na oddelení urgentného príjmu, aby prijatie a ošetrenie bolo čo najrýchlejšie a najmenej stresujúce pre detského pacienta.
Generálny riaditeľ NÚDCH sa bude zároveň online venovať pripomienkam a konštruktívnej kritike. Na sociálnej sieti má hodinu odpovedať na pripomienky a otázky rodičov. "Ide vôbec o prvého riaditeľa nemocnice na Slovensku, ktorý bude komunikovať s rodičmi pacientov priamo. Začneme už budúci pondelok 3. júna o 10.00 h," pripomenula Čižmáriková s tým, že v tejto aktivite by chcel ústav pokračovať aj naďalej. "Chceme vedieť, v čom vieme byť nápomocní, čo vieme zlepšiť, čo sa vám u nás páčilo, ale aj to, k čomu ste mali výhrady," uzavrel Kužela.

Copyright © TASR 2019