20. 10. 2019

NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


NEDEĽNÉ REZNE A KÁVA


Reláciu V politike vysiela TA3 v nedeľu 20. októbra od 11.00 h. 

Témy: 
Medializácia údajnej nahrávky kauzy Gorila, možné prepojenie organizovaného zločinu na súdy a prokuratúru, morálne predpoklady sudcov a prokurátorov, Návrh rozpočtu 2020, sociálne opatrenia vládnej koalície, vzťahy koalície a opozície, nové politické subjekty.
Moderuje Norbert Dolinský

Hostia: 
Peter Pellegrini (Smer-SD), predseda vlády, podpredseda strany; Veronika Remišová (Za ľudí), podpredsedníčka strany; Erik Tomáš (Smer-SD), poslanec NR SR; Richard Sulík (SaS), predseda strany; Tomáš Drucker (Dobrá voľba), predseda strany a Jozef Lenč, politológ, UCM v Trnave.


O 5 minút 12 v nedeľua 20.10. o 11:55 na Jednotke.

Hostia:

podpredseda strany Most-Híd Ábel Ravasz
podpredseda NR SR za SaS Martin Klus
poslanec NR SR, líder strany SPOLU-OD Miroslav Beblavý

Témy:
- politické a spoločenské dôsledky aktuálneho diania – zverejnenie 
  nahrávok, vyšetrovanie kauzy Gorila, stav a očista justície,      
  opatrenia pre zvýšenie dôvery ľudí v spravodlivosť a právny štát;
  aktuálna politická situácia.

Moderuje Marek Makara



Tridsaťdeväť hodín. Toľko trvá zvukový záznam spisu Gorila, ktorý už niekoľko dní koluje Slovenskom. Každý si tak mohol vypočuť známe slová o pití koly, ktoré majú patriť predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi. Práve on sa mal stretnúť v konšpiračnom byte so šéfom finančnej skupiny Penta Jaroslavom Haščákom.

Zvukový záznam ale obsahuje aj oveľa vážnejšie informácie, ktoré naznačujú možnú politickú korupciu v čase vlády Mikuláša Dzurindu či nelegálne financovanie politických zoskupení.

Čo s tým? Veriť vôbec tejto nahrávke? A ak áno, kto by mal niesť trestnú zodpovednosť? O kauze Gorila sa bude moderátor Michal Kovačič rozprávať s bývalým šéfom vyšetrovacieho tímu Gorila Lukášom Kyselicom.
Nahrávka Gorily však nie je jedinou, ktorá sa tento týždeň dostala do médií a môže mať ďalekosiahle následky. Denník N zverejnil nahrávku, ktorá má zachytávať rozhovor Mariána Kočnera s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. A hoci Trnka spochybňuje jej pravosť, potvrdil, že s Kočnerom sa pozná.

O čom táto komunikácia vypovedá? A čo to znamená pre stav spravodlivosti na Slovensku? Či ako je vôbec možné, že poslanci Trnku zvolili v minulosti za šéfa generálnej prokuratúry? Aj na to bude odpovedať niekdajší minister spravodlivosti či vnútra, dnes advokát Daniel Lipšic.

Zvučka Na telo sa ozve v pravidelnom čase už túto nedeľu, 20. októbra 2019, o 13:00 hod.