1. 10. 2019

RTVS NEWS : Kastingy Zem spieva potvrdili, že na Slovensku je stále veľa talentovaných folkloristov

RTVS NEWS

Kastingy Zem spieva potvrdili, že na Slovensku je stále veľa talentovaných folkloristov

RTVS prišlo do šou 190 prihlášok na kastingy do Martina a Starej Ľubovne, zo zahraničia poslali folkloristi 30 prihlášok. Najviac sa prihlásilo z USA, Srbska a Kanady, prihlášky prišli aj z Maďarska, Belgicka, Rumunsku a Ukrajiny. Do súťaže sa mohli prihlásiť súbory a jednotlivci v troch kategóriách – ľudový spev, tanec a hudba. Aj tento rok sa najviac folkloristov prihlásilo v kategórii spev, z nástrojov najväčšie zastúpenie v Martine mala heligónka, Starej Ľubovni dominoval akordeón. Zatiaľ čo počas martinského kastingu súťažiaci prišli z rôznych kútov západnej a strednej časti Slovenska, v Starej Ľubovni opäť Rusíni potvrdili svoje najväčšie zastúpenie.
Porotcovia Zem spieva sa už čoskoro stretnú a spolu vyberú 63 súťažiacich, ktorých spoznajú aj televízni diváci vo vysielaní. Tretia séria Zem spieva odštartuje na televíznych obrazovkách začiatkom roka 2020, moderovať ju opäť bude obľúbená skupina S hudbou vesmírnou.
Táto informácia je komerčným oznámením a je odvysielaná v znení dodanom klientom bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA za jej obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá.