17. 11. 2019

Zomrel Terry O'Neill

Zomrel Terry O'Neill

Vo veku 81 rokov zomrel britský fotograf Terry O'Neill, ktorý mal na konte snímky mnohých známych osobností. Fotograf mal rakovinu prostaty, po dlhej chorobe skonal v sobotu v noci vo svojom dome, uviedla jeho agentúra. Informuje o tom spravodajský portál BBC.
O'Neill odišiel zo školy, pretože sa chcel stať džezovým bubeníkom, no skončil na fotografickom oddelení londýnskeho letiska Heathrow. Práve tam sa mu podarilo odfotiť vtedajšieho ministra vnútra Raba Butlera, ako spí na lavičke, vďaka čomu získal v roku 1959 prácu fotografa v novinách. Tam dostal zadanie nafotiť novú skupinu The Beatles.
Rodák z londýnskeho Romfordu fotografoval napríklad aj The Rolling Stones, Davida Bowieho, Eltona Johna a dvakrát tiež kráľovnú Alžbetu II. Minulý mesiac dostal za svoj prínos fotografii rad britského impéria CBE.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.