23. 6. 2021

Nezabudli sme, ďakujeme! Rádio Slovensko a Jednotka RTVS poďakujú ľuďom, ktorí stáli v prvej línii počas druhej vlny pandémie

 Nezabudli sme, ďakujeme! Rádio Slovensko a Jednotka RTVS poďakujú

 ľuďom, ktorí stáli v prvej línii počas druhej vlny pandémie


Bojovali s neznámym nepriateľom, riskovali svoje životy i životy svojich blízkych. Boli vyčerpaní, ustatí, frustrovaní a určite sa báli. Aj napriek tomu zotrvali na svojich miestach a zachránili tisíce ľudí a Slováci vedeli, že sa na nich môžu spoľahnúť. Zaslúžia si našu úctu, náš potlesk, našu vďaku. V prvej vlne im mnohí tlieskali, počas druhej vlny sa mnohí už len so strachom prizerali, ako sa v našich nemocniciach lámu smutné rekordy. Dnes, keď sa situácia lepší, by sme sa im špeciálnym programom s mottom Nezabudli sme, ďakujeme v Rádiu Slovensko a na Jednotke chceli poďakovať.
Rádio Slovensko pripravilo celodenný program. V rannej téme Rádia Slovensko budú moderátori čítať pozdravy a poďakovania pre zdravotníkov od poslucháčov, počas celého dňa ponúkneme rozhovory s lekármi, pracovníkmi DSS a ďalšími ľuďmi z prvej línie, ktoré pripravili redaktori Rádia Slovensko špeciálne pre túto príležitosť. Téme sa budú počas dňa venovať aj spravodajské relácie Rádiožurnál a o 12.30 h aj relácia Z prvej ruky. Hosťom Andrey Poláčkovej bude po 13.05 h zdravotná sestra Zuzana Polčinová, ktorá pracovala na covid oddelení v červenej zóne. Popoludní po 16.10 h privíta Roman Bomboš hosťa Rada Herdu z občianskeho združenia Slovenský pacient. O tom, že nám na Slovensku chýbajú tisíce lekárov a sestričiek a mnohí z tých, ktorí sú v praxi majú už dôchodkový vek i o ďalších témach bude hovoriť aj Ľubomíra Hulínová po 20.00 h v relácii Kontakty.
K poďakovaniu sa pripojí aj televízna Jednotka a Spravodajstvo RTVS. V Ranných správach o 7.30 h bude hosťom Matej Polák, prezident Asociácie záchrannej zdravotnej služby. V Dámskom klube po 12.20 h sa budeme rozprávať so zdravotníckou publicistkou Ľubomírou Hulínovou. Vo večerných Správach RTVS o 19.00 h prinesie Jednotka aj rozhovor i ďalšie bloky s témou poďakovania zdravotníkom, záchranárom, hasičom, upratovačkám, predavačkám a všetkým ďalším hrdinom druhej vlny pandémie.