27. 8. 2021

Rádio Regina Stred uvedie špeciálne živé vysielanie z Kráľovej hole

 Rádio Regina Stred uvedie špeciálne



živé vysielanie z Kráľovej hole


Banskobystrické štúdio RTVS ukončí svoj letný seriál Túry k vysielačom, ktorým si pripomínal 95. výročie rozhlasového vysielania na Slovensku, špeciálnym vysielaním z unikátneho miesta. Naživo zaznie aj pieseň Na Kráľovej holi v podaní Mužskej speváckej skupiny Šumiačan.

V poslednú augustovú sobotu sa z jedného zo symbolov Slovenska, bájneho vrchu ospevovaného v piesňach – Kráľovej hole - prihlásia naživo moderátori Rádia Regina Stred. Originálne rozhlasové vysielanie prinesie viacero zaujímavých momentov.

V špeciálnom štúdiu pod holým nebom sa poslucháči priamo od chatárov dozvedia aj o tom, kto chodieva na tento vrch, horský záchranár porozpráva o nástrahách kráľovohoľských Nízkych Tatier i zážitkoch z tejto časti pohoria. Poslucháči sa môžu tešiť aj na obyvateľov tohto kraja.

Vo vysielaní z okolia vysielača na tomto vrchu zaznie aj rozprávanie o novinkách pre turistov v podhorí. Nebude chýbať ani známa pieseň Na Kráľovej holi v podaní Mužskej speváckej skupiny Šumiačan. Pri mikrofóne sa ocitnú aj okoloidúci turisti či cyklisti, ktorých redaktori Rádia Regina Stred v ten deň stretnú v blízkosti vysielača.

„Živé vysielanie z Kráľovej hole je unikátnou výzvou nielen programovou, ale predovšetkým technologickou. Verím, že vďaka našich profesionálom sa nám podarí poslucháčom sprostredkovať autentickú atmosféru tohto magického miesta, a že si tak dôstojným a atraktívnym spôsobom pripomenieme rozhlasové jubileum“, dodáva riaditeľ štúdia RTVS v Banskej Bystrici Miroslav Debnár.

Počas prvého polroka redaktori banskobystrického štúdia navštívili s mikrofónom vybrané vysielače, z ktorých sa šíri rozhlasové a televízne vysielanie a zároveň sú aj častým turistickým cieľom. Poslucháči sa tak mohli dozvedieť viac napríklad o vysielači Krížava nad Žilinou, vystúpili na Modrý vrch pri Štúrove, na Sitno, Kamzík či Dubník pri Košiciach. Ocitli sa aj na vysielači Dievčenská skala pri Rožňave či na Magurke nad Námestovom. Reportáže odzneli v obľúbenej turistickej relácii Rádiovíkend v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina Stred. Sú dostupné aj na webe RTVS.

Povestnou čerešničkou na narodeninovej torte bude špeciálne vysielanie Rádia Regina Stred už v sobotu 28. augusta od 9.00 h do 12.00 h z Kráľovej hole. Na poslucháčov sa tešia moderátori Sylvia Hoffmannová a Ladislav Eliaš. Prvú hodinu vysielania si môžu vypočuť spoločne poslucháči Rádia Slovensko a Rádia Regina Stred, vďaka obľúbenej relácii Rádiovíkend. Zvyšné dve hodiny budú patriť programu Rádio Regina Stred v horách.