4. 10. 2021

Rekordne sledovaná SuperStar v piatok opäť suverénne zvíťazila

 Rekordne sledovaná SuperStar 



v piatok opäť suverénne zvíťazila


V širšej cieľovej skupine 12+ si najviac divákov pozrelo večerné Počasie, k najsledovanejším programom dňa sa zaradili aj ďalšie spravodajské relácie Televízne noviny a Športové noviny.


Celosvetovo najúspešnejšia spevácka súťaž SuperStar sa v piatok, 1. októbra 2021, stala na obrazovkách televízie Markíza v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V tejto strategickej cieľovej skupine dosiahla premiérová epizóda dlhoročne obľúbenej šou v rámci aktuálneho ročníka doposiaľ rekordný rating 8,9 % a rovnako aj najvyšší trhový podiel 28,9 %. Medzitýždenne si SuperStar z hľadiska ratingu polepšila o 0,7 percentuálneho bodu a trhový podiel jej narástol o 1,7 percentuálneho bodu.

SuperStar v čase vysielania výrazne porazila konkurenčné programy, film Hry s ohňom zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine výrazne nižší trhový podiel 14,1 % a šou Milujem Slovensko na Jednotke RTVS dosiahla podiel na trhu 11,2 %.

Piaty zostrih toho najzaujímavejšieho z kastingov SuperStar si nenechalo ujsť rekordných 480-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, v porovnaní s minulotýždňovou úvodnou epizódou ide o nárast o 58-tisíc divákov. Hľadanie novej česko-slovenskej speváckej hviezdy malo v čase vysielania dosah až na 881-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

V rámci univerzálnej cieľovej skupiny 12+ sa najsledovanejším piatkovým programom stala večerná relácia Počasie, ktorá k obrazovkám TV Markíza pritiahla 522-tisíc divákov. V cieľovej skupine 12-54 jej patrila druhá priečka s ratingom 7,8 % a trhovým podielom 25,2 %.

Aj ďalšie tri miesta v rebríčku sledovanosti obsadila Markíza s hlavnou spravodajskou reláciou Televízne noviny (rating 6,4 % / share 23,4 % v CS 12-54), denným žrebovaním očkovacej lotérie Byť zdravý je výhra (rating 6,0 % / share 19,6 % v CS 12-54) a reláciou Športové noviny (rating 5,8 % / share 18,2 % v CS 12-54), ktoré taktiež predstihli akékoľvek piatkové programy konkurencie.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA