8. 10. 2021

Rudolf Vasky dostal opäť podmienečný trest

 Rudolf Vasky dostal opäť 

Očkovaciu manifestáciu narušila konšpirátorská hviezda YouTubu Rudolf Vaský,  polícia ho odviedla

podmienečný trest

Kontroverzný youtuber Rudolf V. je opätovne vinný z prečinu násilia proti skupine obyvateľov a prečinu podnecovania pre svoje výroky o „roxorovej revolúcii". Okresný súd v Banskej Bystrici mu dnes v tejto súvislosti uložil podmienečný trest.

„Okresný súd v Banskej Bystrici dnes na hlavnom pojednávaní uznal vinným obžalovaného R. V. z prečinu násilia proti skupine obyvateľov a prečinu podnecovania, za čo ho odsúdil na trest odňatia slobody vo výmere šesť mesiacov podmienečne s odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu v trvaní jedného roka," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Uhrovičová. Doplnila, že rozhodnutie nie je právoplatné, keďže obžalovaný avizoval odvolanie.

Súd pritom Rudolfa V. už v roku 2019 uznal za vinného z prečinu násilia proti skupine obyvateľov a prečinu podnecovania. Za to mu uložil rovnako trest odňatia slobody v trvaní šiestich mesiacov podmienečne odložených na skúšobnú dobu v trvaní jedného roka. Dôvodom boli jeho výroky o „roxorovej revolúcii" a útokoch tyčami. Obžalovaný sa však odvolal a Krajský súd v Banskej Bystrici (KS BB) pôvodný verdikt zrušil.

Youtuber sa ešte v roku 2015 verejne vyjadril, že v rámci „roxorovej revolúcie" bude vytvorený „zoznam ľudí, ktorí budú ubití na smrť roxorovými tyčami". Zároveň bol koncom roka 2019 obvinený v inom prípade spolu s Martinom D. pre opakujúci sa pokračovací prečin výtržníctva spáchaný formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. Okresný súd Bratislava I ich v tejto súvislosti v decembri 2019 vzal do väzby. Krajský súd v Bratislave oboch v januári 2020 prepustil na slobodu, ale zakázal im zverejňovanie videí. Keďže to Rudolf V. nedodržal, v apríli 2020 ho znovu vzali do väzby. Prepustený bol koncom augusta minulého roku.

 

Zdroj: SITA