4. 3. 2022

Ukrajinské správy v TA3 pripravujú ukrajinskí študenti z trnavskej UCM

 Ukrajinské správy v TA3 pripravujú ukrajinskí

 Spravodajská televízia TA3 – správy a aktuality online

 študenti z trnavskej UCM



Štyria študenti z Ukrajiny, ktorí na trnavskej Univerzite sv. Cyrila a Metoda (UCM) študujú na fakulte masmediálnej komunikácie (FMK), sa podieľajú na príprave nového krátkeho spravodajského formátu s názvom Ukrajinské správy na televízii TA3. Potvrdil to PR UCM Peter Krajčovič. Formát je vysielaný v ukrajinskom jazyku, zostavu tímu dopĺňa jeden študent žurnalistiky Univerzity Komenského.
„Naši študenti veľmi radi prijali túto ponuku a možnosť pripravovať podklady pre redakciu o aktuálnej situácii na Ukrajine. Vnímajú to ako príležitosť pomôcť svojim spoluobčanom a Ukrajine, cítia hrdosť a chcú prinášať objektívne informácie. Zároveň získavajú cenné skúsenosti a prax,“ uviedol Krajčovič. Na Fakulte masmediálnej komunikácie UCM je v súčasnosti podľa jeho vyjadrenia 16 ukrajinských študentov. UCM všetkým svojim študentom z Ukrajiny, ktorých je zhruba 100, vytvára podmienky na pokračovanie vysokoškolského štúdia na jej pôde. Sú medzi nimi možnosti mimoriadnych štipendií, odpustenie poplatkov za ubytovanie či poskytnutie stravných lístkov, zohľadnenie zhoršenej možnosti účasti študentov na výučbe a ďalšie.
Ukrajinské správy spustila televízia v stredu (2. 3.). Sú podľa brand manažérky TA3 Moniky Culinkovej určené najmä občanom Ukrajiny, ktorí nachádzajú v týchto dňoch nový domov na Slovensku. „Ide predovšetkým o servisné informácie, ktoré im pomôžu lepšie sa zorientovať a prispôsobiť životu v našej krajine," uviedla Culinková.

Zdroj: TASR