14. 7. 2022

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 

Twitter Notes is in development and will launch in the coming months

 

Sociálna a mikroblogovacia sieť Twitter má podľa všetkého výpadok, ktorý postihol niektorých jej používateľov. Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na webstránku Downdetector, kde používatelia začali hlásiť výpadok okolo 14:00. Ľudia, ktorých sa výpadok dotkol, sa pri pokuse o používanie platformy stretli s oznámením, že „Tweety sa práve nenačítavajú. Skúste to znova."

 

©2022 Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

 Netflix names Microsoft as partner for new consumer subscription plan - The  Official Microsoft Blog

Spoločnosť Microsoft bude Netflixu spravovať technológiu na predaj reklamného priestoru. Streamovacia televízia tak bude vďaka spolupráci schopná ponúkať lacnejšie predplatné s reklamami. Netflix to uviedol vo svojom stredajšom oznámení. Netflix oznámil plán na zavedenie lacnejšieho predplatného v apríli, keď mu v prvom štvrťroku prvýkrát po viac ako desiatich rokoch klesol počet predplatiteľov. Spoluriaditeľ firmy Ted Sarandos potom v júni povedal, že spoločnosť rokuje s niekoľkými firmami o možnostiach spolupráce v reklame. Microsoft bude zodpovedný za návrh a správu platformy pre inzerentov, ktorí chcú zobrazovať reklamy používateľom Netflixu. "Microsoft preukázal schopnosť uspokojiť všetky naše reklamné potreby tým, že s nami vytvorí novú ponuku predplatného založeného na reklame," uviedol prevádzkový riaditeľ Netflixu Greg Peters. Oznámenie o partnerstve prichádza krátko pred správou o hospodárskych výsledkoch Netflixu za druhý štvrťrok, ktoré firma zverejní budúci týždeň v utorok. Spoločnosť upozornila investorov, že v tomto období môže stratiť až dva milióny predplatiteľov, napriek návratu populárneho seriálu, ako je Stranger Things, ktorý láme divácke rekordy. Microsoft vlani zarobil na príjmoch z reklamy desať miliárd dolárov. Reklamy predával okrem iného na svojom vyhľadávači Bing a profesijnej sieti LinkedIn. Minulý mesiac Microsoft dokončil akvizíciu on-line reklamnej platformy Xander od spoločnosti AT&T, ktorá umožňuje inzerentom nakupovať reklamný priestor na tisícoch webových stránok, uviedla agentúra Reuters. Najväčší konkurent Netflixu, spoločnosť Disney+, už tiež uviedol, že zavedie predplatné s reklamou. Záujem o sledovanie streamovacích kanálov totiž kvôli odznievaniu pandémie slabne, konkurencia silnie a spotrebitelia kvôli vysokej inflácii na zábave šetria.

 



Tvorca známeho ruského animovaného seriálu Masjaňa v rozhovore Rusom odkázal, aby „sa prebudili“. V najnovšej sérii seriálu, v ktorej Čína rozpúta vojnu v Rusku, aby oslobodila občanov od „fašizmu“, sa Oleg Kuvajev pokúša otvoriť oči Rusom, ktorí podporujú boje na Ukrajine.
V seriáli zastihne vojna a bomby rodinu hlavnej hrdinky v Petrohrade. Rodina nemôže z mesta odísť pre ostreľovanie a musí sa schovávať v metre. Členovia rodiny postupne umierajú. Ich život a smrť počas čínskej okupácie sú podávané z perspektívy dieťaťa.
„Čisto psychologicky mi stále nie je jasné, ako môžu ľudia žijúci v 21. storočí a vo viac-menej civilizovanom prostredí podporovať vojnu a hromadné vraždenie,“ povedal Kuvajev v rozhovore na adresu Rusov. Vysvetlil, že v novej sérii sa zameral na vojnu, pretože nemá silu venovať sa žiadnym iným témam.

 Copyright  © ČTK 2022