Už tento piatok 1. júla odštartuje 109. ročník Tour de France. RTVS však športových fanúšikov tento rok poteší už v predstihu, a to v stredu 29. júna, kedy na :Športe o 18.25 h odvysiela tímovú prezentáciu z Kodane. Prvú etapu Tour de France ponúkne RTVS na obrazovkách :Športu v piatok 1. júla od 17:00 h. Boj Petra Sagana budú môcť sledovať diváci a poslucháči v televíznom a rozhlasovom vysielaní ako aj na webe tdf.rtvs.sk.

Prestížne cyklistické preteky Tour de France sa v tomto roku budú konať v tradičnom termíne so začiatkom už tento piatok 1. júla a finálovou etapou 24. júla. RTVS ponúkne divákom všetkých 21 etáp v priamom prenose na televíznom okruhu :Šport v maximálnom možnom licenčnom rozsahu niečo vyše hodiny po štarte etapy až po jej cieľ. Preteky budú môcť diváci sledovať aj na špeciálnej podstránke tdf.rtvs.sk , kde návštevníci nájdu aj všetky dôležité informácie o pretekoch, aktuálne štatistiky a archív so všetkými etapami a sprievodným programom. Rozhlasových poslucháčov bude vysielanie Rádia Slovensko počas Tour de France pravidelne zásobovať informáciami vo všetkých spravodajských pozíciách, ako aj v prúdovom vysielaní.

Na športových fanúšikov čakajú Štúdiá Tour de France pred štartom a po ukončení každej etapy. Moderátormi štúdií budú Oľga Konečná a Dominik Kríž. RTVS opäť pokračuje aj v exkluzívnej spolupráci s predchodcami Petra Sagana vo World Tour pelotóne bratmi Petrom a Martinom Velitsovcami . Tí budú nielen exkluzívnymi expertnými hosťami v štúdiách, ale aj spolukomentátormi. Preteky budú opäť komentovať Vladimír Genda a Marek Marušiak .

RTVS vysiela štáby aj priamo do dejiska pretekov. Redaktori Zuzana Lučaničová a Samuel Brečka budú monitorovať pôsobenie Petra Sagana a prinášať vlastné autorské materiály, ktoré doplnia štandardný prenos z pretekov. Prenosy bude RTVS dopĺňať aj o vlastné grafické informácie dôležité pre slovenských divákov.