11. 10. 2022

MEDIA NEWS
Kanye West says he'll go 'death con 3' on Jews in now-removed tweet - The  Jewish Chronicle


Americký rapper Kanye West, momentálne vystupujúci pod menom Ye, má zablokované účty na Twitteri a Instagrame. Spôsobili to jeho príspevky, ktoré obe spoločnosti vyhodnotili ako antisemitské. TASR správu prebrala v pondelok z agentúry AP.
Spoločnosť Twitter v nedeľu informovala, že rapper Ye zverejnil tvít, ktorý je v rozpore s pravidlami používania jej služieb.
Kanye West-Ye totiž na Twitteri napísal, že čoskoro vyhlási bojovú pohotovosť zameranú voči židom. Odkazoval pritom na termín, ktorý sa na označenie stupňa pohotovosti používa v americkej armáde. V tom istom tvíte, ktorý neskôr Twitter odstránil, dodal: "Vy sa so mnou zahrávate a snažíte sa zablokovať každého, kto oponuje vašej agende".
Účet Kanyeho Westa na Instagrame zablokovala spoločnosť Meta Platforms po tom, čo v ňom obvinil svojho rapperského kolegu Seana "Diddyho" Combsa z toho, že ho ovládajú židia. Combs totiž kritizoval tričko s nápisom "White Lives Matter", ktoré mal černošský rapper Kanye West oblečené na nedávnej módnej prehliadke v Paríži. Uvedený slogan v USA často používajú stúpenci nadradenosti bielej rasy.


                              About Hungary on Twitter: "Prime Minister Viktor Orbán has called on the  propagators of a recent "disinformation campaign against Hungary" to  apologize to the Hungarian people. https://t.co/UQ9ZdeJbJN  https://t.co/GJmeo8kZ0F" / Twitter

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán si otvoril na sociálnej sieti Twitter oficiálny účet. Podľa spravodajského servera Telex.hu to oznámil v pondelok premiérov hovorca Bertalan Havasi. Podľa neho tam budú zverejňované informácie o Orbánovej práci a o jeho politike v angličtine, predovšetkým pre medzinárodnú verejnosť.
Premiér sa na svojom profile prezentuje ako bojovník za slobodu, manžel, otec, starý otec a predseda vlády Maďarska, píše server.
V prvom statuse na Twitteri Orbán informoval o svojej pondelňajšej návšteve Berlína, kde sa má stretnúť s nemeckým spolkovým kancelárom Olafom Scholzom, a podotkol, že to bude rušný deň. "Urobme trocha hluku!" napísal maďarský premiér.


Copyright  © TASR 2022