17. 5. 2024

VÝROKY TÝŽDŇA

 VÝROKY TÝŽDŇA













"Ministerka sa opozície nebojí a s jej tímom robí na ministerstve dobrú robotu. To nemá úroveň. My sme pred pár mesiacmi získali mandát na to, aby sme robili zmeny aj v kultúre. Vy ste prehrali voľby. Predstavitelia PS šíria nenávisť voči Šimkovičovej len preto, lebo chce chrániť národnú kultúru. Treba podporovať kultúru, ktorá má hĺbku či národný charakter. Neviete prijať iný názor. V tom je ten problém. A tu je ten zásadný kultúrny rozdiel medzi nami. My máme vlastné vyhranené presvedčenie, sme vlastenci, sme ľavičiari, ale nikdy by sme si nedovolili zatvárať médiá napríklad, ako ste to robili vy. Nikdy by sme si nedovolili zatvárať opozičné weby, a to ste vy robili. A dnes vrieskate o slobode médií."
Ľuboš Blaha



"Vláda a rezort kultúry tu nie sú na to, aby plnili program opozičných progresívnych a liberálnych strán, ale na to, aby napĺňali vládne sľuby a záväzky. Za niekoľko mesiacov vo funkcii ministerky som sa stretla osobne so stovkami ľudí od východu na západ našej krajiny, so zahraničnými predstaviteľmi a musím povedať, že drvivá väčšina z našich občanov očakáva riešenie problémov, ktoré nám predchádzajúca politická garnitúra zanechala. Neočakávajú deštrukciu. Veľa z nich si želá, aby po takmer štyroch rokoch covidového, ekonomického a morálneho rozkladu nášho štátu predchádzajúcimi vládami nastali konečne časy pokoja a hľadania súdržnosti. Výroky progresívnych a liberálnych politikov či angažovaných hercov na moju osobu obsahujú pojmy ako fašista, neofašista, nacista, homofóbka či transfóbka. Doplnila, že v týchto pojmoch hľadá opozícia dôvody na jej odvolanie. Ja však nehajlujem na verejnosti. A poviem vám, je to odporné,. Je viac-menej jasné, že časť kultúrnej a umeleckej obce najmä z nášho hlavného mesta kašle na to, že nejaká Šimkovičová je tiež žena, matka, kamarátka, že je susedka, proste sa do mňa kope hlava nehlava. Kultúra politiky a politikov v prejavoch na námestiach a uliciach, v médiách a aj v parlamente sa prepadla do najhlbšej žumpy a túto úroveň vy, progresívci a liberáli, úspešne prenášate do rodín a do škôl, kde máte prístup."
Martina Šimkovičová



“Toto je očista spoločnosti, keď sú z tela nášho štátu vypudzované všetky liberálne a progresívne vírusy…”
Dagmar Kramplová,SNS



„Cielene sme médiám nepovedali niektoré veci. Na ministerstve som hovoril, že tieto propagandistické denníky si i napriek tomu, že im ponúknete fakty, napíšu čo chcú, a tak aj bolo.”
Tomáš Taraba



"V parlamente sme otvorili schôdzu o RTVS. A neuveríte, s čím ako prvým prišli Progresívci. Vraj sem na balkón zavolali ľudí z americkej a britskej ambasády, aby nás strážili. Oni už ani neskrývajú, že sú ich agenti. Posielam im jasný odkaz. Slovensko nie je žiadna kolónia, aby nás tu kontrolovali Američania, ako si spravujeme vlastný štát.”
Ľuboš Blaha



"Vyhlasujem, že sme pripravení podať vláde pomocnú ruku pri stabilizovaní situácie v spoločnosti. Sme pripravení pomôcť spoločensky, ale aj politicky. Útok na premiéra ukazuje, kam dokáže zájsť nenávisť aj z radov progresívneho tábora. Streľba prišla od človeka, ktorý patril politicky k tým, čo navonok hlásajú toleranciu. Rovnako patril k tým, čo na protestoch volajú po slušnosti, ale pritom sami živia voči politickým oponentom doslova existenčnú nenávisť.“
Milan Uhrík