23. 8. 2024

VÝROKY TYŽDŇA

 VÝROKY TYŽDŇA














" Mojim snom je , že SNG by nebola financovaná zo štátneho rozpočtu, ale sama by si na seba zarobila a ušetrené peniaze by išli zdravotníctvu a školstvu," 
Anton Bittner, poverený generálny riaditeľ Slovenskej národnej galérie

„Neviem, ako hovorí to slovenské či ako sa to hovorí… Nepokradneš? Mohli by sme sa toho držať."
Martina Šimkovičová

„V prípade, že budú občianske združenia alebo nadácie skryto využívané na politickú činnosť, navrhneme im najprísnejšie tresty v Trestnom zákone. Nie je možné, aby pod občianske združenia a nadácie tak, ako to je na príklade Nadácie Milana Šimečku, bola schovávaná podvratná politická činnosť, ktorá rozbíja základné hodnoty štátu. Je zrejmé, že niektorí politici majú rodinné nadácie a občianske združenia, do ktorých zabezpečujú finančné toky štátnych peňazí,“
SNS 

"Predstavenie nebolo vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov. Štefan Kuffa na to upozornil. A v tom návale emócií, samozrejme, vznikol konflikt, čo si však myslím, že žiaden 'slniečkar', ak sú teda takí mierumilovní, by nemal oceľovou tyčou zaútočiť na Štefana Kuffu. Verím, že ak to bol zamestnanec košického Národného divadla, tak veľmi rýchlo skončí," dodal. Incident by mal byť podľa Danka poučením pre organizátorov, že by mali upozorniť na to, ak predstavenie nie je vhodné pre maloleté deti."
Andrej Danko