9. 11. 2005

Conspiracy theory ?

Conspiracy theory ?
Keďže je dnes priam IN , hlavne na najvyššej úrovni, predkladať rôzne sprisahanecké teórie, rád priložím polienko, ktoré mi pristalo na stole.
Aliancia nového občana svojho času tvrdila, že má dôkazy, že za rozkladom aliancie, ktorý naštartovala kauza zmenky, stojí Mikuláš Dzurinda s tichou podporou KDH. Odvtedy už pretieklo Dunajom viac káuz. Kauza Pavol Rusko by nevznikla bez Pavla Ruska a jeho nešikovnosti a ešte môže mať svoje pokračovania v kauzách Enel, preprava plynu a Enex Utilities. Avšak -určite by ako minister nepadol tak rýchlo. Určite by nestratil Markízu tak rýchlo. O tom sa však budeme baviť koncom týždňa.
Je to súčasť hry.
Podľa údajných tajných zvodiek je to trochu inak a za pádom prvého muža ANO stojí vraj český premiér Jiří Paroubek a Penta Investments, a.s. Česká republika. Na Slovensku mal túto operáciu pripravovať podľa neoverených informácií Juraj Široký.
Nešlo vtedy málo.
Najmenej štyri miliardy korún, ktoré tvorili rozdiel medzi cenou, za ktorú od FNM mimoriadne výhodne kupovala Penta Paroplynový cyklus / 2 mld Sk/ a cenou , za ktorú ju chceli predať Slovenským elektrárňam / 6 mld. Sk/.
Nuž a Pavol Rusko bol vraj proti.
Dôvody mohol mať rôzne a netreba si robiť ilúzie.
On a jeho strane museli odísť za každú cenu, čo potvrdzuje aj Ivan Mikloš svojimi vyjadreniami. Nuž a Malchárek má snúbenicu, ktorá má blízky rodinný vzťah s vrcholným predstaviteľom Penty Haščákom.
Aké dojemne náhodné.
A možno...
Ktovie. Až nabudúce. My precious.