9. 9. 2007

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Nové časti seriálu Priatelia už nenakrútia. Pre magazín Sun to uviedol herec David Schwimmer, ktorý hral v úspešnom americkom seriáli Rossa Gellara. "Už sa nestretneme," povedal Schwimmer o pokračovaní seriálu. Pripustil, že aj keby mal niekto záujem nakrúcať ďalej, úlohu paleontológa Rossa by odmietol. "Ak by ma o to požiadali, povedal by som nie. Začalo sa to pred desiatimi rokmi a je čas ísť ďalej," uviedol Schwimmer. Napriek dlhotrvajúcemu seriálu nepovažoval úlohu v Priateľoch za slučku okolo krku a nerozmýšľal o nej negatívne, potvrdil pre Sun. "Skutočne, tá šou bola požehnaním. Urobila zo mňa ekonomicky slobodného človeka, ktorý si môže vyberať, akú úlohu vezme," dodal Schwimmer.
Medzinárodná sieť MTV Networks International (MTVNI) sprevádzkovala kanál MTV Ukraine šírený prostredníctvom káblu, satelitu a internetových stránok. Predpokladá sa, že vysielanie hudobnej komerčnej stanice bude mať možnosť sledovať približne 3 milióny domácnosti v regióne. MTV Ukraine chce podporovať národný hudobný priemysel na Ukrajine prostredníctvom vytvárania dobrého vzťahu mladých ľudí k hudbe. Zároveň plánuje objavovať hudobné talenty existujúcej kultúry. V programovej ponuke MTV Ukraine sa objaví niekoľko známych produkcií globálnej MTVNI. Napríklad animovaný seriál South Park, relácia pre motoristických fanúšikov Pimp My Ride, zábavná relácia Punk´d a hudobný program MTV Unplugged.
Spoločnosť Lulu Enterprises (www.lulu.com) dnes oznámila, že podala žalobu na N-F Newsite LLC ("Hulu") za porušenie značky, neférové a klamné obchodné praktiky a za federálne pirátstvo na internete.Vo svojej sťažnosti, ktorú Lulu podala na okresnom súde v meste Raleigh v Severnej Karolíne, sa uvádza, že sa Hulu (www.hulu.com) vzhľadom na svoje nedávno vzniknuté meno a oznámenia na svojej internetovej doméne zámerne pokúsila vyvolať zmätok na trhu. Hulu prostredníctvom tohto mena, značky a tiež obchodom na báze distribúcií digitálnych obsahov jednoznačne preniká do značky Lulu.Okrem konfliktu v rámci obchodu s digitálnym videom, registrácia značky Hulu, ktorá prebehla 22. augusta 2007, predstavuje rôzne produkty a služby, z ktorých je veľa podobných a dokonca identických so službami, ktoré Lulu poskytuje pod svojou značkou."Pracovali sme viac ako päť rokov a investovali sme milióny dolárov, aby sme úspešne vybudovali značku Lulu a našu internetovú stránku, ktorá je miestom, kde milióny tvorcov a klientov uverejňujú, nakupujú, predávajú a sprostredkúvajú digitálne obsahy," povedal generálny riaditeľ Lulu Bob Young. "Je jasné, že skôr, než nám tento vpád stihne spôsobiť veľké škody, musíme začať rýchlo chrániť naše intelektuálne vlastníctvo a záujmy," dodal Young.Lulu (www.lulu.com and www.lulu.tv), spoločnosť v súkromnom vlastníctve, bola založená v roku 2002 a umožňuje tvorcom publikovať tak kontextuálny, ako aj multimediálny obsah v rôznych aplikáciách. Lulu má takmer 1,2 milióna registrovaných užívateľov a za mesiac sa na jej globálnych stránkach objavia viac ako 3 milióny návštevníkov. Užívatelia v súčasnosti na stránky zavesia viac ako 4 000 nových obsahov mesačne - knihy, videá, kalendáre, hudbu - pričom stránka stále rastie, keď sa na nej každý týždeň registruje takmer 15 000 nových užívateľov. Čo sa týka obchodu, Lulu vyplatila milióny dolárov tvorcom obsahov.
Dcéra rockera Ozzyho Osbournea Kelly bude moderovať večernú rozhlasovú šou pre tínedžerov na Radio 1 spoločnosti BBC. Speváčku, ktorá vydala album Shut Up! budú môcť fanúšikovia v programe Sunday Surgery počuť od októbra. Nová šou je súčasťou zmien v nedeľňajšej programovej štruktúre rádia, ktoré sa chce v tomto čase viac sústrediť na mladých ľudí. "Je veľmi dôležité, že držíme krok pri zmenách a inováciách ako live vysielania, tak online prezentácie," uviedol Andy Parfitt z Radio 1.
Hodinovú výpoveď dnes dostala obľúbená dlhoročná moderátorka nemeckej verejnoprávnej televízie NDR (NDR-Norddeutsches Rundfunk) za to, že verejne pochválila nacistickú rodinnú politiku. Eva Hermanová (48) sa tak vyjadrila na tlačovej konferencii, kde uvádzala svoju knihu o výchove detí. Pri prezentácii knihy "Das Prinzip Arche Noah - warum wir die Familie retten müssen" (Princíp Noemovej archy - prečo musíme zachrániť rodinu) Hermanová povedala, že rodinné hodnoty chránené počas éry nacizmu boli odhodené preč v zmätku koncom 60. rokov. "Bolo to hrôzostrašné obdobie s maniakálnym a nebezpečným vodcom, ktorí viedol Nemcov do skazy ako všetci vieme. Ale v tom období bolo aj niečo dobré, a to boli hodnoty ako deti, rodiny, spolupatričnosť - to všetko bolo zrušené a nič nezostalo." Podľa iných správ povedala, že aj keď za nacizmu "bolo veľa zlého, napríklad Adolf Hitler, boli vtedy aj dobré veci, napríklad vysoká úcta, ktorej sa tešila matka". Hermanová pôsobila 18 rokov až do roku 2006 ako moderátorka vlajkového spravodajského programu "Tagesschau" a vo verejnoprávnej televízii moderovala aj niekoľko iných talkšou. Autorku viacerých kníh, v ktorých vyzývala k návratu k tradičným úlohám ženy a muža, prepustili, keď potvrdila vedeniu televízie svoje slová citované v dnešnom vydaní novín Bild am Sonntag. Programový riaditeľ NDR Volker Herres zdôraznil, že jej slová "považujú za nekompatibilné s jej úlohou televíznej moderátorky a moderátorkou talkšou." V iných svojich knihách a esejach, napríklad v knihe Evin princíp Hermanová spochybnila to, čo nazvala prehnaným karierizmom žien, ktoré by podľa nej mali rodiť a vychovávať deti, a vyzvala ich k "opätovnému návratu k ženskosti".
© 2007, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.