23. 7. 2008

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Magazín Vanity Fair pripravil v reakcii na kontroverznú karikatúru Obamovcov na titulke týždenníka The New Yorker vlastnú verziu karikatúry s Johnom McCainom a jeho manželkou. Satirický obrázok sa síce neobjaví na samotnej titulke časopisu, informáciu o ňom však priniesli mnohé americké médiá. Republikánskeho kandidáta McCaina vykresľuje karikatúra ako starého muža, odkázaného na oporné chodítko. Na mieste, kde v Obamovej potenciálnej pracovni visel obraz bin Ládina, je v McCainovom úrade portrét Georgea Busha. V krbe horí Americká ústava a potenciálna prvá dáma Cindy McCainová má plnú hrsť tabletiek na utíšenie bolestí. Magazín Vanity Fair uverejnil falošnú titulku na svojom blogu s vysvetlením, že ide o "nezištný akt solidarity" s redakciou The New Yorker. Oba magazíny zastrešuje mediálna skupina Condé Nast a ich redakcie sídlia v tej istej budove. "My tu vo Vanity Fair udržiavame vášnivú rivalitu s našimi dolnými susedmi z The New Yorker," píše sa v blogu. "Takže so zmiešanými pocitmi sledujeme paniku z minulotýždňovej titulky The New Yorker, ale aj s úľavou, že sú to oni a nie my," konštatuje sa v humorne ladenom príspevku.

Copyright © TASR 2008 Ďalší ročník speváckej súťaže Eurovízia sa uskutoční v Moskve, informovala včera internetová stránka ruského denníka Komsomoľskaja Pravda. Podľa pravidiel šou, ďalšie miesto konania určuje krajina víťazného interpreta, v roku 2008 dostal najviac hlasov Rus Dima Bilan. " Vďaka úrovni prípravy objektov v Moskve, vyvinutej infraštruktúre a možnosti minimalizovania nákladov, sa súťaž Eurovízia 2009 uskutoční v Moskve," oficiálne informoval premiér Vladimir Putin. Podľa slov vicepremiéra Alexandra Žukova, ktorý je zodpovedný okrem speváckej súťaže aj za Zimné olympijské hry 2014 v Soči, bude Veľká cena Eurovízie v športovom komplexe "Olympijský" s kapacitou 25-tisíc divákov.
© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.