24. 7. 2008

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

V Spojených štátoch amerických, kde ľudia trávia dvojnásobne viac času mimo svojich domovov a kancelárií, ako tomu bolo pred 20 rokmi, sú na tom už tak ďaleko, že prieskumná spoločnosť Nielsen prišla s vyhlásením, že najneskôr toto leto začne s dlho pripravovaným projektom - monitoringom reklamy v rámci out-of-home televízií! --Americký trh tak bude disponovať už aj číslami o sledovanosti obrazoviek v baroch, hoteloch, športových kluboch a tiež na letiskách! Spoločnosť tak vyhovela požiadavkám zadávateľov reklamy, ktorí už dlhší čas argumentovali, že až 8 % všetkých televíznych prijímačov je mimo domovov, a doteraz zverejňované dáta o sledovanosti neboli celkom výpovednou hodnotou. A o tom, že nejde o zanedbateľný podiel, svedčí aj zistenie, ktoré nedávno v USA prezentovali v rámci štúdie s názvom Outdoor Advertising – A New Look. Okrem iného sa tu píše, že výdavky do reklamy v segmente out-of-home digitálnych sietí dosiahnu v roku 2011 sumu 2,25 mld. USD (z 1,26 mld. USD v roku 2007). Videá vysielané mimo domovov sa pritom podľa odhadov majú v budúcnosti stať dokonca vôbec najväčšou časťou „alternatívneho“ out-of-home koláča v USA.

Zdroj: mediabuyerplanner.com

Šéf Medzinárodnej motoristickej federácie (FIA) Max Mosley vyhral dnes súdny spor pred najvyšším britským súdom. Ten uznal, že bulvárny magazín narušil jeho súkromie, keď zverejnil fotografie ako sa oddáva sadomasochistickým orgiám. Ide o dôležité rozhodnutie, ktoré stanovuje precedens pre ďalšie mediálne spory. Šesťdesiatosemročný Mosley účasť na skupinových sexuálnych schôdzkach s tematikou Tretej ríše a za účasti prostitútok nepopieral, avšak trval na tom, že medializovanie tejto skutočnosti narušilo jeho súkromie. Podľa neho stretnutia nemali nacistický podtón, pretože ako povedal, podobné fantázie sú mu odporné. Mosley pred súdom potvrdil, že sa o sadomasochistický sex zaujíma už 45 rokov. Šéf FIA a syn bývalého fašistického vodcu Británie Oswalda Mosleyho získa ako odškodné 60.000 libier (2,31 milióna Sk) od týždenníka The News of the World Sunday. Sudca David Eady uviedol, že magazín nemal právo zverejniť článok aj napriek tomu, že Mosley je medzinárodne známa osoba. Správu priniesli agentúry AP a Reuters. Copyright © TASR 2008

Americký raper Kanye West sa chystá navštíviť Irak, aby tam nakrútil dokument o vojnových veteránoch. Film o tom, ako sa vojaci vedia vyrovnať s vojnou a ako sa potom vracajú do „normálneho“ života, sa bude volať Choose Or Lose & Kanye West Present: Homecoming. Premiéru bude mať dokument 28. júla v hudobnej televízii MTV. Každý vojak, ktorý bude s Westom na dokumente spolupracovať, dostane aj darček - držiteľ desiatich cien Grammy a MTV mu zaplatí dôchodok alebo bude financovať štúdium jeho dieťaťa. „Viem, že moja hudba pomáha mnohým , no chcem robiť ešte čosi navyše. Práve preto som sa spojil s MTV a pôjdem do Iraku,“ povedal 31-ročný raper.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.