23. 11. 2008

Nedeľné rezne a káva

Nedeľné rezne a káva
Hlavnou témou prvej časti diskusnej relácie STV O 5 minút 12, ktorú odvysiela Jednotka 23. 11. 2008 o 11.55 h, budú výsledky nedávneho stretnutia premiérov Slovenska a Maďarska. Na ich pozadí budú predseda SNS Ján Slota a podpredseda KDH Martin Fronc komentovať návrh novely školského zákona z dielne SMK, ktorý má upraviť písanie zemepisných názvov v učebniciach pre školy s vyučovacím jazykom maďarským a boj vlády s extrémizmom. V druhej časti relácie sa stretnú poslanci NR SR Milan Urbáni za ĽS-HZDS a Milan Hort za SDKÚ-DS. Hovoriť budú okrem novely školského zákona najmä o pripravovaných zmenách v dôchodkovom systéme. Reláciu bude moderovať Branislav Závodský.
Hosťami Zlatice Puškárovej v nedeľu 23. novembra 2008 budú ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Viera Tomanová (Smer-SD) a podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš. Témy: II. dôchodkový pilier a Sociálna politika vlády .
Hosťami diskusnej relácie V politike, ktorú televízia TA3 odvysiela dňa 23. novembra 2008 o 19.55 h budú Ján Slota, Martin Fronc a Mikuláš Dzurinda. Moderátorka Ľuba Oravová bude s predsedom SNS Jánom Slotom a podpredsedom KDH Martinom Froncom hovoriť o riešení sporných učebníc vlastivedy, slovensko-maďarských vzťahoch po stretnutí premiérov, o boji s extrémizmom a štátnom rozpočte na budúci rok. V druhej časti relácie bude hosťom relácie predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda, s ktorým bude moderátorka diskutovať o vzťahoch v opozícii, otvorení druhého dôchodkového piliera a opatreniach proti finančnej kríze.