28. 7. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Slovenskí a českí hokejoví fanúšikovia budú mať prostredníctvom televíznych obrazoviek možnosť sledovať aj zápasy Kontinentálnej hokejovej ligy. Vedenie KHL na svojej internetovej stránke potvrdilo, že sa dohodlo na predaji práv s televíznou spoločnosťou Nova Sport, ktorá by mala odvysielať naživo minimálne 65 stretnutí KHL. Televízia by mala o KHL vysielať aj špecializovaný magazín. Dohovor podľa KHL uzavreli na sezónu 2009/10, môžu ho však predĺžiť aj na dlhšie obdobie.
V jednej z nasledujúcich častí amerického animovaného seriálu Simpsonovci (1989) sa objaví britská hudobná skupina Coldplay. Populárna formácia speváka Chrisa Martina v epizóde odohrá súkromný koncert pre Barta Simpsona a jeho otca Homera, ktorý si takúto šou bude môcť dovoliť, keďže v lotérii vyhrá milión dolárov. Výkonný producent seriálu Al Jean prezradil, že kapela bude musieť prerušiť koncert po tom, čo Bart odíde do kúpeľne. V seriáli Simpsonovci sa objavilo už mnoho známych interpretov ako Michael Jackson, Aerosmith, Red Hot Chili Peppers, Ramones, Cypress Hill, Sonic Youth, The Who, R.E.M. alebo U2. Simpsonovci (1989) Matta Groeninga majú na konte okrem iných aj trinásť prestížnych cien Emmy. Najdlhšie vysielaný komediálny seriál v hlavnom vysielacom čase v USA má aj vlastnú hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Informáciu zverejnil server NME.com.
Ashley Jensen, známa zo seriálu Škaredá Betty (2006), a jej manžel, herec Terence Beesley sa na jeseň stanú po prvý raz rodičmi. Časopisu People to potvrdil herečkin hovorca. Rodená Britka je tehotenstvom "nadšená", ale nepoľavuje v pracovnom nasadení. Jej novým seriálom je sitcom Accidentally on Purpose (2009). Webová stránka IMDB.com uvádza niekoľko projektov, na ktorých Jensen v súčasnosti pracuje. Komédia Nativity je v postprodukcii, premiéru má mať vo Veľkej Británii 4. decembra. V romantickej komédii Hysteria, ktorá príde do kín v roku 2010, si údajne zahrá po boku Ruperta Everetta, Jonathana Prycea a Sally Hawkins.

© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Ukrajinskí vyšetrovatelia pravdepodobne objavili fragmenty lebky novinára Georgija Gongadzeho, ktorého brutálne zavraždili pred deviatimi rokmi. Informovala o tom dnes agentúra Ukrinform s odvolaním sa na ukrajinskú generálnu prokuratúru. Pozostatky sa našli v oblasti Bila Cerkva neďaleko metropoly Kyjev. Na ich definitívnej identifikácii pracuje v súčasnosti tím expertov. K nálezu došlo týždeň po zatknutí hlavného podozrivého, bývalého vysokopostaveného úradníka ukrajinského ministerstva vnútra Oleksija Pukača. Zadržaný sa údajne priznal k účasti na vražde, uviedol aj mená ďalších spolupáchateľov a naviedol vyšetrovateľov na miesto, kde zakopali novinárovu hlavu. Gongadze bol známym kritikom ukrajinskej vlády. Uniesli ho 16. septembra 2000 a jeho telo bez hlavy sa našlo o dva mesiace neskôr v lese pri Kyjeve. Vražda vyvolala protesty proti vtedajšiemu prezidentovi Leonidovi Kučmovi. Za vraždu už odsúdili troch bývalých Pukačových podriadených na 12-13 rokov väzenia. Prokurátori sa domnievajú, že Pukač osobne koordinoval sledovanie a únos novinára a neskôr ho vlastnými rukami zaškrtil.
Copyright © TASR 2009